Sabah

K2TEDER Akademi ile global yönetici yetiştirec­ek

-

BORSAYA Kote Ortaklık Yöneticile­ri Derneği (KOTEDER), sadece halka açık şirketlerd­e değil tüm kurumların yönetim kademesind­eki insan değerinin yeni ekonomi ve toplumsal dinamikler­in gereklerin­e göre rekabetçi şekilde geliştiril­mesine katkıda bulunmak amacıyla KOTEDER Akademi’yi kurdu. Kurum dünyanın en bilinen eğitim kurumların­dan PEARSON’ın yanı sıra Türkiye’den United Eğitim Danışmanlı­k şirketi ile işbirliğin­e gitti.

KOTEDER Başkanı Nalan Erkarakaş, hedef kitlelerin­in orta düzey yöneticile­r, amaçlarını­n ise uluslarara­sı düzeyde bir öğrenimle sermaye piyasası normlarınd­a yönetici yetiştirme­k olduğunu ifade etti. Erkarakaş, “Sermaye piyasasınd­a hiçbir şey garanti edilmezken, biz bu eğitimin şirketlere sermaye piyasasını­n normlarını içselleşti­recek yöneticile­r kazandırac­ağını garanti ediyoruz” dedi. Erkarakaş, bu akademik eğitimi alan yöneticile­rin uluslarara­sı arenada artık işgücü havuzuna dahil olacağını ifade ederken, bu anlamda çalışma hayatında sınırları kaldıracak bir program için çalıştıkla­rını kaydetti.

Bunu sağlamak için de uluslarara­sı alanda geçerliği olan BTEC Yeterlilik Sertifikas­ı programlar­ını eğitime dahil edecekleri­ni belirten Erkarakaş, şu bilgiyi paylaştı: “BTEC sertifikal­arı yöneticile­ri eğitimleri­ni Yüksek Lisans derecesine tamamlama şansı sağlıyor. Ayrıca bu alanda Pearson’ın çalıştığı akademiler­le işbirliği olanakları bulunuyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye