Sabah

Depremzede­ler Türkiye’ye minnettar

Irak aki de remin ardından yanlarında ilk olarak ürkiye yi bulan Iraklılar şükranları­nı dile e irdi. n elli oğlu ile Kızılay çadırında kalan a ima esim lla onlardan razı olsun

- Uğur YILDIRIM

Irak-İran sınırında 7.3’lük depremin ardından olağanüstü hal sürüyor. Zor günlerinde yanlarında Türkiye’yi bulan depremzede­ler, Türkiye’ye şükran ve minnet duyuyor. Deprem bölgesinde, 30 bin insana barınmalar­ı için çadır, yatak ve battaniye sağlayan, günde 5 bin kişiye yemek veren Türkiye’nin “Zor gün dostu” olduğu ifade ediliyor. Irak’ta Süleymaniy­e’ye bağlı Derbendiha­n’da yaşayan Şiwan Hamelik, Kadir Sallah Muhammet ve Fatima Cesim o depremzede­lerden üçü. Hamelik, depremi fark edince kendilerin­i hemen dışarı attıkların­ı belirterek “Korkunç bir andı. Adımımı dışarı atar atmaz tüm ev yıkıldı” dedi. Depremin ardından bölgeye ilk olarak Türk yardım ekiplerini­n geldiğini belirten Hamelik “İhtiyaçlar­ımızı sordular, aldıkları listelere göre yardım getirdiler” diye konuştu.

İLK TÜRKLER GELDİ

Depremde işyerinin bir kısmı yıkılan Kadir Sallah Muhammet de “Buraya ilk gelenler Türklerdi. Mobil yemek fırını kurdular. İnsanlara sıcak yemek dağıtıyorl­ar. Ayrıca evleri yıkılanlar­a ve hasarlı olanlara çadır verdiler. Bu zor günümüzde bizi yalnız bırakmayan Türkiyeli kardeşleri­mize teşekkür ediyoruz” dedi.

Fatima Cesim de “16 yaşında zihinsel engelli oğlum var. Türk Kızılayı’nın verdiği çadırda kalıyoruz. Onlardan Allah razı olsun” dedi.

Öte yandan Süleymaniy­e yakınların­daki Bamo köyüne çadır ve battaniye taşıyan AFAD’a bağlı yardım TIR’ı devrildi. Kazada Irak Kızılayı’nda görev yapan 2 kişi yaralandı.

 ??  ??
 ??  ?? İran, büyük yıkımın yaralarını sarmaya çalışıyor.
İran, büyük yıkımın yaralarını sarmaya çalışıyor.
 ??  ?? IRAK
IRAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye