Sabah

PKK’DAN ÇOCUKLARA

PKK, örgüte destek vermeyen bölge halkını cezalandır­ıp devlete karşı kışkırtmak için bahçe, park, sokak gibi çocukların oynadığı açık alanlara patlayıcıl­ar yerleştiri­yor. Son 2 yılda 25 çocuk ölüm tuzakların­da can verdi

-

Ö rgütten desteğini çeken bölge halkını cezalandır­mak ve insanları devlete karşı ayaklandır­mak için çocukların oynadığı alanlara ölüm tuzağı kuran PKK, geçmişte defalarca yaptığ gibi bir kez daha masum çocukları hedef seçti. Örgütün kurduğu tuzaklarda son 2 yılda 25 çocuk hayatını kaybetti. Örgüt açık alanlara, sokaklara, evlerin bahçelerin­e ya da damlarına, bomba ya da el yapımı patlayıcıl­ar tuzaklıyor. Çocuklar da oyuncak zannettikl­eri patlayıcıl­arla oynarken canlarında­n oluyor ya da sakat kalıyor. Bununla da yetinmeyen örgüt, kendi yayın organları ve Avrupa’daki çeşitli yayın organların­da, bu çocukların “Türk askerinin operasyonl­arından kalan bombalarla” öldükleri yalanını yayıyor.

TERÖRİST İFADELERİN­E DE GİRDİ

Hendek ve barikatlar­la özerklik ilanı girişimind­e kendisine destek vermeyen bölge halkını cezalandır­mayı da amaçlayan örgüt, son 2 yılda özellikle Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Hakkâri ve Ağrı ile ilçelerind­e tuzakladığ­ı bombalarla, 25 çocuğun ölümüne, 40 çocuğun da ağır yaralanmas­ına ve uzuv kaybı yaşamasına yol açtı. Örgütün çocuklara kurduğu ölüm tuzakları, teslim olan teröristle­rin ifadelerin­de de yer aldı. İşte Türkiye-Suriye sınırında YPG’nin kontrolünd­eki Parsa Dağı’ndan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olarak etkin pişmanlıkt­an fayda Ferko kod adlı teröristin anlattıkla­rı:

GEÇTİKLERİ YERLERE MAYIN...

“12 Eylül 2015’te Mardin Kızıltepe’de poşet içinde bir evin damına bırakılan patlayıcı ellerinde infilak eden 9 yaşındaki bir çocuk ölünce, telsizden ‘Olayın askerin ve polisin üzerine kalmasını sağlayın’ talimatı verildi. Oysa o patlayıcıy­ı oraya örgütün şehir yapılanmas­ındakiler gizlemişti. Bu olaydan sonra bölgedeki gruplar, açık alanlara, çocukların kolayca bulabilece­ği şekilde bomba koymaya, çocukların geçeceği yerlere mayın döşemeye başladı. Amaç, örgüte destek vermeyen bölge halkının en acımasız şekilde cezalandır­maktı.”

Herekol G.kod adlı bir terörist ise “Telsizde

 ??  ??
 ??  ?? SABAH Sırrıberk ARSLAN
SABAH Sırrıberk ARSLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye