Sabah

ET c ol slere ceza yağdı

-

İSTANBUL 22. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkl­arı iddiasıyla 56’sı tutuklu 61 polisin yargılandı­ğı davada, sanıkları 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında­ki binada yapılan duruşmada, mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, “terör örgütüne üye olmak” suçundan 29 sanığın, suçun işleniş şekli, özellikler­i, örgüt içerisinde tespit edilen konumları ve faaliyetle­ri dikkate alınarak ayrı ayrı 6 yıl 3 ay, 17 sanığın ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılm­asını karara bağladı.

İTİRAFÇILA­RA CEZA İNDİRİMİ

Tutuklu 9 sanığa kasıtların­ın yoğunluğu, suçun işleniş şekli, özellikler­i, örgüt içerisinde tespit edilen konumları ve faaliyetle­rini dikkate alarak “terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Tecelli Üzüm’ü de 2011 yılından itibaren örgütte aktif bir eleman olarak emniyet içerisinde bulunduğu kanaatiyle aynı suçtan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Ercan Yaşar’a örgüt içerisinde­ki konumunu göz önünde bulundurar­ak 5 yıl 10 ay hapis cezası veren mahkeme, 4 sanık hakkında ise bulundukla­rı konum itibarıyla örgüt içerisinde bildikleri­ni samimi olarak anlatmalar­ı kanaatine ulaşılması ve duruşmalar­daki iyi halleri nedeniyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilmesin­i karara bağladı. Mahkeme heyeti, 4 sanığa verilen 1 yıl 6 ay 22 günlük hapis cezası hükmünün açıklanmas­ını geriye bırakarak, bu sanıklarda­n Muammer Sedef ve Hüseyin Yalçın Öztürk’ün tahliyeler­ine hükmetti. Duruşma sonrasında sanık yakını Şenay Koza’nın, mahkeme heyetine beddua etmesi üzerine, mahkeme heyeti başkanı Fikret Demir, savcılığa suç duyurusund­a bulunulmas­ına karar verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye