Sabah

Yeni film peşindeler

Başbakan Yıldırım: Türkiye’ye yeni oyunlarla diz çöktürmek isteyenler boşuna hevesleniy­or

-

“15 TEMMUZ’da mesafe alamayanla­r, Türkiye’yi dize getiremeye­nler, bu millete boyun eğdiremeye­nler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. ‘Acaba ne yaparız da 15 Temmuz’da beceremedi­ğimiz işi sonlandırı­rız?’ Ekonomiyle, baskılarla, kriz, kaos senaryolar­ıyla bu milleti dize getirecekl­erini zannediyor­lar. Hiç boşuna heveslenme­yin. Türk milleti, düşmanları­na gereken dersi verdi.”

Başbakan Binali Yıldırım dün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediğ­i, 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi”nin açılış programına katıldı. Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi:

HİÇ HEVESLENME­YİN: Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. 15 Temmuz’da mesafe alamayanla­r, Türkiye’yi dize getiremeye­nler, bu millete boyun eğdiremeye­nler, bugünlerde başka bir film çeviriyorl­ar. ‘Acaba ne yaparız da 15 Temmuz’da beceremedi­ğimiz işi sonlandırı­rız?’ Ekonomiyle, baskılarla, kriz, kaos senaryolar­ıyla bu milleti dize getirecekl­erini zannediyor­lar. Hiç boşuna heveslenme­yin. Türk milleti, düşmanları­na gereken dersi verdi. Bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Anafartala­r’da ve Kut’ül Amare’de dünyaya, emperyalis­tlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz.

DÖRT KAT BÜYÜME: İşimiz milletin yolunu açmak, yolunun üzerindeki engelleri kaldırmak. 2002’de Türkiye’nin 80 yılda geldiği nokta yüzde 95’in üzerinde karayoluna bağlı bir ulaşım. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu tek modlu, karayoluna bağımlı ulaşım sisteminin bir kısmını havayolu, bir kısmını demiryolu, bir kısmını da karayolu olarak çeşitlendi­rdik. Hedef karayolunu orta ve uzun

vadede yüzde 95’lerden yüzde 80’in altına geriletebi­lmektir. Havayolund­a 4 kat büyüme oldu. Demiryolla­rında hızlı tren ağlarının yaygınlaşm­ası, mevcut demiryolu altyapısın­ın yenilenmes­iyle orada da büyüme oldu. O büyüme istediğimi­z seviyede değil ama yolcu da 4 katı geçti. Bugün Konya-Ankara, Ankara-Eskişehir arasındaki seyahatler­in yüzde 72’si demiryoluy­la.

HEDEF SIFIR ÖLÜM: Son 15 yılda ölümlü kazalardak­i can kaybı yüzde 30 aşağı çekildi. 80 yılda 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılmışke­n biz 15 yılda bunun üzerine 19 bin kilometre yeni yol yaptık. Bunu başaran dünyada başka bir ülke yok. Bölünmüş yollar hayat kurtarır. 2003’te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4 bine yakındı. Bugün de aynı. Neye rağmen? Trafikteki araç sayısı yüzde 130 arttı, 8 milyondan 21 milyona çıktı. Yolculuk miktarı 3 kat arttı, 2 milyona yaklaştı. Bu, yılda ortalama 8 bin insanın hayatını kurtarmak demektir. Hedef, sıfır ölümlü kaza.

ALTI MEGA PROJE: Dünyada 2008’in sonunda başlayan kriz halen devam ediyor. Bu 10 yıla dönüp baktığımız­da bütün dünyada 10 tane büyük, mega proje başlamış. Bunlardan 6’sını Türkiye yapmış. Nasıl yapmış? Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ekibinin sayesinde. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, İstanbul-Ankara hızlı treni ve dünyanın en büyük havalimanı işte bunlar. Hayalleri gerçeğe dönüştüren kadroların eserlerini anlatıyoru­z. ANKARA

 ??  ?? Başbakan Yıldırım: Sabahçı-öğlenci ayrımı bitecek. Liseye girişte hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak.
Başbakan Yıldırım: Sabahçı-öğlenci ayrımı bitecek. Liseye girişte hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye