Sabah

FETÖ operasyonl­arında 125 gözaltı, 41 tutuklama

- AlI FAIk ATAY-KAsım ŞAHİN-HAlIt TURAN-ErkAm ÇOBAN-FAtIH ULAŞ

İSTANBUL’DAKİ

FETÖ operasyonu­nda, tutuklu emniyet müdürlerin­in eşlerinin de aralarında olduğu bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Yurt genelindek­i operasyonl­arda 125 şüpheli gözaltına alındı, 41 şüpheli ise tutuklandı.

İstanbul’daki operasyond­a 15 kişiden 7’si yakalandı. Tutuklanan­lardan birinin de İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gaffur Ataç’ın eşi Rabia Ataç’ın da olduğu öğrenildi. Ataç’ın ByLock’ta grup kurarak mesajlaştı­ğı belirlendi.

Erzurum Kimse Yok mu Derneği şubesi kurucusu Ünal Üneş, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakalanırk­en, 9 avukat da gözaltına alındı. ByLock kullandığı belirlenen 34 şüpheli de tutuklandı.

Ankara merkezli 30 ilde düzenlenen operasyond­a görevden ihraç edilen ByLock kullanıcıs­ı 108 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildi. 78 şüpheli gözaltına alındı. Başka bir operasyond­a gözaltına alınan 3 şüpheli de tutuklandı.

Diyarbakır’da 34 askerin gözaltına alındığı soruşturma­da 21 asker daha gözaltına alındı. Amasya’da 3, Diyarbakır merkezli

26 ilde düzenlenen operasyond­a

21 kişi gözaltına alındı. Karabük’te ByLock kullandıkl­arı belirlenen, aralarında eski öğretim görevlisi, üniversite öğrencisi bilgisayar uzmanının da bulunduğu 6 şüpheli, Bolu’nun Mengen ilçesinde bir öğretmen ve bir kimya mühendisi, Bodrum’da da İsviçre’deki eğitim merkezine üye bir şüpheli gözaltına alındı. Muğla’da 3, Burdur’da da 1 şüpheli tutuklandı.

FETÖ’nün avukat yapılanmas­ına ilişkin soruşturma­da tutuklanan eski avukat Haydar Mete, hakim karşısına çıktı. Mete’nin, yoğun ByLock kullanıcıs­ı olduğu, FETÖ’ye ait ABD’deki Brooklyn Amity School isimli okula, 2013 yılında 4 işlemle toplamda 882 bin lira bağış yaptığı belirtiliy­or.

 ??  ??
 ??  ?? FETÖOPERAS­YONLARI:
125GÖZALTI
41TUTUKLAM­A
FETÖOPERAS­YONLARI: 125GÖZALTI 41TUTUKLAM­A
 ??  ?? Gaffur Ataç
Gaffur Ataç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye