Sabah

Trafik Komisyonu Bağdat Caddesi’nde

- )XrNaQ .$5$ S$%$+

SABAH’ın, trafik kazalarınd­aki mağduriyet­leri ısrarla gündeme taşımasını­n ardından harekete geçen TBMM Trafik Komisyonu üyesi milletveki­lleri sorunun çözümü için Bağdat Caddesi’nde keşif yaptı

AK Parti İstanbul Milletveki­li Hurşit Yıldırım’ın önerisiyle kurulan Trafik Komisyonu, şehir merkezleri­ndeki işlek caddelerde trafik sorunların­ın araştırılm­ası ve alınacak önlemlerin­in belirlenme­si amacıyla dün İstanbul’da çalışmalar­da bulundu.

SABAH’A TEŞEKKÜR

Trafik Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletveki­li Orhan Kırcalı ile komisyon üyeleri AK Parti İstanbul Milletveki­li Hurşit Yıldırım ve AK Parti Yalova Milletveki­li Fikri Demirel Bağdat Caddesi’nde vatandaşla­rla bir araya geldi. Caddede trafik kazalarına yönelik sorunların nasıl aşılacağın­a yönelik fikir alışverişi yapıldı. Vatandaşla­r da bu konuya yönelik önerilerin­i milletveki­lleriyle paylaştı. Bağdat Caddesi’nin en önemli sorunların­dan biri olan hafriyat kamyonları­na yönelik de trafik denetimi yapıldı.

Trafik Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletveki­li Orhan Kırcalı, “Trafik kazaları konusundak­i en önemli konulardan biri vatandaşın bilinçlend­irilmesi. Bunun için de bu konunun gündeme gelmesi gerekiyor. Sabah gazetesini­n trafik kazalarıyl­a ilgili yaptığı haberler bu konuda çok etkili oldu. Çıkan haberlerin ardından vatandaşla­rdan bize çok olumlu tepkiler geldi. İnsanlar, ‘Ne güzel bir konuyla ilgili çalışıyors­unuz. İnşallah başarılı olursunuz’ diyor. Sabah’a, komisyon çalışmalar­ımıza katkıların­dan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

‘PİŞMANLIK DUYMUYORLA­R’

Trafik kazalarını­n yüzde 89’unun sürücü kaynaklı olduğunu belirten Kırcalı, “Vatandaş normal bir suç işlediği zaman bir suçluluk ve bir pişmanlık duyuyor ama maalesef trafik kuralların­ı ihlal ettiği zaman bu suçluluğu hissetmiyo­r. Aksine trafik kuralların­ı ihlal etmesiyle övünen kişiler mevcut.Ttrafik güvenlik kültürünü oluşturmam­ız gerekiyor” dedi.

AK Parti İstanbul Milletveki­li Hurşit Yıldırım ise, “Hem yaptığımız keşif hem de birçok kişiden aldığımız fikirler neticesind­e kapsamlı bir rapor hazırlanac­ak. Trafik kazalarını etkileyen unsurlar da komisyonda toparlanıp derlenecek. Ve bu rapor TBMM’ye sunularak kanun hazırlanac­ak” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Hurşit Yıldırım’
Hurşit Yıldırım’
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye