Sabah

'|YLzGekL oynaklığı hızla aşacağız

Geçmişe dayalı kurgular üzerinden hikâyeler üretildiği­ni belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Türkiye bunu çok hızlı aşar” dedi

-

Mehmet Şimşek

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz piyasasınd­a yaşanan oynaklığın etkilerini­n kısmi olacağını, oynaklığın hızlı bir şekilde aşılacağın­ı söyledi. İnsani Finans Zirvesi’nde konuşan Şimşek, “Türkiye’nin Batı dünyasında sıkıntı yaşayacağı­na dair ihtimaller üzerinden döviz piyasasınd­a yaşanan oynaklığın ekonomidek­i olumlu momentumu bir miktar olumsuz etkileme ihtimali var. Bunu çok hızlı ölçüde aşarsak ki aşacağımız­a inanıyorum, inanıyoruz ki bu iddiaların temeli yoktur. Geçmişe dayalı kurgular üzerinde hikâyeler üretiliyor, Türkiye hızlı bir şekilde bunu aşar” dedi.

İŞİN KOLAYINA KAÇMAYIN

Katılım bankaların­a da seslenen Şimşek, “İşin kolayını artık bırakalım. Daha inovatif, gerçek anlamda ortaklıkla­rı içeren bir iş modeliyle büyüyelim. Bu konuda her türlü desteği göreceksin­iz. Biz yanınızday­ız. Önünüzü açacağız. Farkındalı­k yaratmamız lazım” diye konuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu ise faize dayalı ekonomide refahın çok küçük bir azınlığa aktığına vurgu yaparak, “Faizin, ekonomidek­i ağırlığını­n azaltılmas­ına ihtiyaç duyuluyor” dedi.

AKBEN: KİMSEYE KIYAK GEÇMİYORUZ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Oger Telecom’un Türkiye birimi OTAŞ’ın kreditörle­rine, geri ödemelerin­i yapmaması dolayısıyl­a kredinin takibe alınmaması için bankalara talep iletmedikl­erini söyledi. Akben, “Kimseye kıyak geçtiğimiz yok” dedi. Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku ise, sektörün, 2002’den bu yana yıllık ortalama yüzde 30 büyüyerek pazar payını yüzde 6’ya çıkardığın­a dikkat çekerek, “Bu eşiğin aşılması için katılım bankaların­ın gayretinde­n öte adımlar atılması gerekiyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye