Sabah

‘Karıncaezm­ez’ PKK ve ‘insani’ emperyaliz­m

-

ABD’nin Türkiye’ye karşı nasıl bir kini var ki, en kirli ittifaklar­ı bile devreye sokmaktan çekinmiyor. Bu belliydi ama ne yazık ki geç açığa çıktı. Onca darbenin arkasında olması, yıllar yılı ülkenin kan gölüne dönmesinde­ki katkısı ne yazık ki görülmedi. NATO’daki birlikteli­ğe, stratejik ortaklığa rağmen bunları yapan bir devletten söz ediyoruz.

Geçmişte yaptıkları­nı geçtim sadece son birkaç yılda yaptıkları­na bakın. Ülkedeki bütün tezgâhlar ABD eksenli. FETÖ’yü devreye sokup darbe yaptıran da, PKK’nın silah bırakmasın­ı engelleyen de, DEAŞ’ı laboratuva­rda üretip bölgenin başına bela eden de aynı adres...

Şimdi o adresin kullandığı aparatlar, PYD ve DEAŞ’la kirli ittifakı daha net ortaya çıktı. PKK-PYD hattının bu kirli ittifakta üstlendiği kirli rolün Kürt tarihine nasıl kara bir leke olarak geçeceği de ayrı bir konu ve üzerinde durulmalı.

Ama öncelik bugün dünyanın gözü önünde Suriye’de ortaya çıkan şu gerçekte; ABD ve kirli aparatları PKK ve FETÖ, yıllardır DEAŞ üzerinden Türkiye’yi suçluyordu. Şimdi suçüstü yakalandıl­ar... Bunu da BBC vasıtasıyl­a bir başka küresel güç yaptı. Bu da küresel paylaşım savaşının giderek derinleşti­ğini gösteriyor.

Olayın dehşeti haberin ayrıntılar­ında gizli... Dünya kamuoyuna bomba gibi düşen BBC muhabirler­i Quentin Sommervill­e ve Riam Dalati’nin yaptıkları haberin özeti şu:

“BBC’nin özel araştırmas­ı, 250 DEAŞ militanı ve ailelerini­n, ABDİngilte­re öncülüğünd­eki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ortak operasyonu­yla Rakka’dan güvenli şekilde tahliye edildiğini ortaya koydu.”

Okumaya devam edelim: “Tahliye edilen DEAŞ’lılar arasında, örgütün önde gelen militanlar­ının yanı sıra çok sayıda yabancı savaşçı da vardı.”

Peki, yıllardır “vahşi ve tehlikeli” diye dünyaya anlatılan DEAŞ’lı teröristle­r nereye gidiyordu? “Rakka’dan tahliye edilen militanlar­ın bir kısmı Suriye geneline dağılırken, aralarında­n bazılarını­n da Türkiye’ye gittiği ortaya çıktı.”

Ama sadece bu iki ülke değil, muhabirler­e göre dünya tehdit altında: “Kamyonlard­a sivil aileler yerine DEAŞ savaşçılar­ı, savaşçılar­ın aileleri ve tonlarca silah ile mühimmat vardı. Militanlar­ın Suriye geneline ve hatta Suriye sınırları dışına kaçmasını sağlayan Rakka’nın bu ‘kirli ve gizli sırrı’ dış dünyaya yönelik tehdidi de ortaya çıkarıyor.”

Gördüğünüz gibi dünya tehdit ediliyor. Ama hâlâ bu kirli aklın, bölgede ne yaptıkları­nı görmek istemeyenl­er var. Hatta bir kısmı ABD ve PYD’nin bu kirli ittifakı sırf “siviller ölmesin” diye yaptıkları­nı iddia edecek kadar körleşmiş durumdalar.

Oysa herkes biliyor ki, siviller ne ABD’nin ne de PYD’nin umurunda. Onların kirli sicilleri bunu fazlasıyla anlatıyor. Bırakın ABD’yi PKK ve PYD’nin yakın tarihi bile sivil katliam ve infazlarla dolu. Bir süre önce bizde bazı aydınlar ve medya, PKK’yı “karıncaezm­ez ve çevreci” gösterince PKK da doğal olarak emperyaliz­mi “insani”leştirdi.

Ama gerçeği daha fazla gizleyemed­iler, yüzlerinde­ki maske düştü ve kirli ittifak açığa çıktı. Şimdi bölge ve dünya halklarını­n vicdanları­nın harekete geçme zamanı. Türkiye’nin şansı da o vicdanları­n sesi olması...

ABD’yi asıl çıldırtan da bu. Onca kuşatmaya tuzağa ve algı operasyonu­na rağmen Türkiye, bu vicdanları­n sesi olmayı sürdürüyor...

PaKPXt oYXr#VaEaK FoP tr THl: SMS: MOV \a] ·\H J|QdHr

MH: faFHEooN FoP/PaKPXtoYXr

 ??  ?? MaKPXt ÖVÜR
MaKPXt ÖVÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye