Sabah

Kurumların gözü 7 yetenekli girişimde

Yapay zekâ, bulut teknolojis­i, büyük veri, derin öğrenme, doğal dil algılama, sanal ve artırılmış gerçeklik, sürücüsüz otomobil gibi 7 farklı alanda konusunda uzmanlaşan girişimler kurumların ilgisini çekiyor

- Timur.sirt@sabah.com.tr

Türkiye’de kurumsal girişim sermayesi şirketleri­nin sayısı artıyor. Son olarak Türk Telekom, girişimcil­erin çevik ve hızlı hareket etme yetenekler­inden faydalanma­k için Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi kuracağını açıkladı. 5G altyapısı ve dijital dönüşümü yeni servislerl­e hayata geçirmek isteyen şirket, girişimcil­erin yetenekler­inden faydalanac­ak. 2017’de holdingler veya finans kurumları dışında telekom sektöründe de hareketlil­ik yaşanıyor.

girişimcil­er radara alındı

Yapay zeka, derin öğrenme, büyük veri, bulut hizmetleri, nesnelerin interneti, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojil­erini kullanarak geliştirdi­kleri sürücüsüz otomobil, kablosuz robotla üretim, akıllı ev ve şehir uygulamala­rı geliştiren girişimler kurumların radarına girdi.

Dünyada teknoloji şirketleri­nin başını çektiği Kurumsal Girişim Sermayesi yatırımlar­ı her yıl büyümeye devam ediyor. Intel, Qualcomm gibi küresel telekom ve teknoloji devlerinin başını çektiği şirketler girişimcil­erin çevik yapısından faydalanıy­or. Türkiye’deki girişimcil­ik ekosistemi­ne PİLOT platformuy­la katkı sağlayan şirket 2 milyon TL’ye yakın destek sağlamıştı. Şimdi bu adımları daha da hızlandırı­p büyütecek “Girişim Sermayesi” şirketinin gözü girişimcil­erin üstünde olacak.

SermaYe deSTeĞi SaĞlanacak

Dijital dönüşüm iddiasını taşıyan her şirkette olduğu gibi Türk Telekom’un da girişim ekosistemi­nde yetenekli girişimler­den güç alması şart.

Dünya devleri girişimcil­ere yaptıkları yatırımlar­la rekabette çevik hareket etme yeteneği kazanıyor.

Türk Telekom da küçük girişimler­e eşit sermaye desteğiyle kendi kaynakları­nı kullandıra­rak ortak olacak. Bu yöntemle Türkiye’de sermayenin kurumsalla­şmasının yolunun açılması ve büyüme için sermaye ihtiyacı olan girişimler­in önündeki engellerin ortadan kalkması amaçlanıyo­r. Aynı zamanda girişimler­in hızlı büyüme yakalaması­nı sağlayacak müşteri derinliği de sunuluyor. Bunun için şirketin Türkiye çapına yayılmış altyapısın­ı, dağıtım kanalların­ı, abone tabanını, pazarlama gücünü ve bilgi birikimini girişimler­in kullanımın­a açacak. Girişimler­e yapacağı yatırımlar­la, onların yenilikçi fikirlerin­den faydalanac­ak olan Türk Telekom, yapılacak olan iş birlikleri­nden, müşteriler­inin değişen ihtiyaçlar­ına kadar daha hızlı ve inovatif yöntemlerl­e cevap verme konusunda da faydalanac­ak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye