Sabah

GOP’ta milyarlık 2 dönüşüm projesi

Yüzde 40 prim yapacak Gaziosmanp­aşa’da 2 milyar liralık satış değerine sahip olan kentsel dönüşüm projesi Ahes Misal İstanbul satışa çıktı. Toplam 2.400 konuttan oluşan projede metrekare fiyatı 5.230 liradan başlıyor Batışehir’de peşinatsız konut

-

EKŞİ, “Konut alıcıları daha büyük yaşam alanlarını natamam ya da tamam daire olarak alabilecek­ler. Proje tamamlandı­ğında yüzde 40 prim beklentimi­z var. Gaziosmanp­aşa, dönüşüm potansiyel­i ve ana ulaşım noktaların­a yakınlığıy­la önemli bir ilçe. Bu nedenle prim beklentimi­z yüksek” dedi. Süleyman Ekşi, projenin bütünlüğün­ü sağlamak için çevre yol ve caddeler ile 1.000 kişilik ilkokul, 1.000 kişilik kültür merkezi ve 1.000 kişilik camiyi sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz olarak Gaziosmanp­aşa’ya hibe ettiklerin­i açıkladı.

EGE Yapı’nın, Emlak Konut güvencesi ile hayata geçirdiği Batışehir’de satışlar devam ediyor. Uygulanan kampanya kapsamında hiç peşinat ödemeden 2 bin 240 TL’den başlayan taksitlerl­e ev sahibi olunabiliy­or. Ayrıca konut kredi taksitleri 2019’a

Bugüne kadar toplam 4.5 milyon metrekaren­in riskli alan ilan edildiği İstanbul Gaziosmanp­aşa’da ilçenin en büyük kentsel dönüşüm projesi görücüye çıktı. Süleyman Ekşi İnşaat tarafından Bağlarbaşı bölgesinde hayata geçirilen Ahes Misal İstanbul’da yer alan toplam 2.400 konutun 1.700’ü hak sahiplerin­in olacak. 13 bloklu projenin ilk etabı olarak satışa sunulan 8 blokta toplam 1.600 daire bulunurken, bunun 460’ı hak sahiplerin­e verilecek. Ahes Misal İstanbul, 2 milyar liralık satış değerine sahip. Projede ayrıca 359 odalı otel, 60 cadde dükkânı ve 20 bin metrekarel­ik ofis bloku da yer alacak.

Gaziosmanp­aşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 6306 Sayılı Kanun kapsamında ilçelerind­e toplam 4.5 milyon metrekarel­ik alanın riskli ilan ötelenebil­iyor. 108 bin metrekare peyzaj alanı, A+ ofislerden alışveriş caddesine, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumların­dan otellere kadar birçok fonksiyonu içerisinde barındıran uluslarara­sı ödüllü proje olan Batışehir’de, konutlar hemen teslim ediliyor. edildiğini söyledi. Bu kapsamda ilçede 13 bölgede dönüşüm çalışması yapıldığın­ı anlatan Usta, “Bu da ilçenin yüzde 38’ine karşılık geliyor. Dünyaca ünlü mimar Norman Foster ile çalışma yaparak, bir vizyon master plan hazırladık. Bütüncül bir planlama ortaya koyduk” diye konuştu.

30 BİN EV DÖNÜŞECEK

İlçede yerinde dönüşümden taviz vermedikle­rini vurgulayan Usta, “Şu anda 5 bin konutta çalışmalar başladı. Yılbaşında­n itibaren 5 bin konutu daha dönüştürec­eğiz. İlçe genelinde 30 bin konut, 11 bin 500 bina dönüşecek.

3 projede

2 bin konutun dönüşümü tamamlandı” dedi. Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi de projenin ölçek olarak en büyük kentsel dönüşüm çalışmalar­ından biri olduğunu söyledi.

M2’Sİ 5.230 TL

Ekşi, “Projemiz, 100 bin metrekare alan üzerinde 520 bin metrekare inşaat alanına sahip. 2019’un sonunda 1.600 dairelik ilk etabı teslim edeceğiz. Metrekares­i 5 bin 230 liradan satışa sunulan projenin ilk etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri mevcut” dedi.

 ??  ?? Süleyman Ekşi Hasan Tahsin Usta
Süleyman Ekşi Hasan Tahsin Usta
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye