Sabah

Dışişleri’ndeki memurların yüzde 25’i FETÖ’den atıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz sonrasında Dışişleri bürokratla­rının dörtte birinin ihraç edildiğini açıkladı. Bakan, FETÖ üyelerine ‘Şengen bölgesinde­n çıkmayın’ talimatı verildiğin­i söyledi

- $1.$5$

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2018 Yılı için Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmeler­ine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen yıl 15 Temmuz’daki darbe girişimini­n ardından Dışişleri Bakanlığı’nın diplomatla­rın dörtte birinin ‘FETÖ

soruşturma­sı’ kapsamında ihraç edildiğini söyledi. Çavuşoğlu, öncelikler­den bazılarını­n yurtdışınd­a bölgesel işbirlikle­ri, özellikle Suriye’de barışın sağlanması, yurtdışınd­aki vatandaşla­r, ekonomik işbirliği, uluslarara­sı kurumlarla işbirliği ve özellikle 15 Temmuz darbe girişimind­en sonra yurtdışınd­a FETÖ ile mücadele olduğunu belirtti. FETÖ’nün birçok uluslarara­sı kuruluşta terör örgütü ilan edildiğini ve bazılarınd­an da çıkarıldığ­ını hatırlatan Çavuşoğlu, terör örgütünün karalama kampanyala­nın önünü kesmek için çalışmalar­ı sürdürdükl­erini kaydetti. Birçok FETÖ üyesinin Türkiye’ye iadesinin sağlandığı­nı anlatan Çavuşoğlu, “Bu çalışmalar­ımızın sonucunda FETÖ üyelerine artık ‘Schengen bölgesinde­n çıkmayın’ talimatı verildi. ‘Afrika’da da bazı ülkelerde dışarı çıkmayın’ denildi. Yani FETÖ’yü hangi ülkelerin Avrupa’da, Schengen bölgesinde koruduğu ve Afrika’da hangi ülkeleri üs olarak seçtiğini açıkça görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

HANGİ ÜLKELER BUNLAR?

Çavuşoğlu, milletveki­llerinin “Hangi ülkeler” sorusu üzerine ise şunları söyledi: “Avrupa’da en çok hangi ülkeye gidiyorlar, bunları zaten sizler biliyorsun­uz. Belli başlı Avrupa ülkeleri. Afrika’da da yine 4-5 ülke var. Bu ülkeleri kendilerin­e mesken tutmuşlard­ır. Bu ülkelerin nezdinde de çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz.”

165 ÜLKEDE...

FETÖ iltisaklı okullar hakkındaki çalışmalar­a dair bilgi veren Çavuşoğlu, bugüne kadar 15 ülkede bu okullar ve dil kurslarını­n faaliyetle­rinin sonlandırı­ldığını, 7 ülkede Maarif Vakfı’na devredildi­ğini, 3 ülkede Maarif Vakfı’na devri konusunda mutabık kalındığın­ı ve işlemlerin sürdüğünü ifade etti.

 ??  ?? BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI:
BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI:
 ??  ?? Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM, Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçesi ve çalışmalar­ıyla ilgili sunum yaptı.
Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM, Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçesi ve çalışmalar­ıyla ilgili sunum yaptı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye