Sabah

Bizi düşman edemezler

Başbakan Şırnak’ta açılışlara katıldı. Terör örgütü PKK’nın artık millete zarar veremeyece­ğini söyleyen Yıldırım: Bunlar talimat aldıkları efendileri­nin dediğini yapıyor ama artık bitti

- Sevkan KÜDAN-Abidin YEL/

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Şırnak, Cizre ve Hakkâri’de konuştu: Hepimiz Türkiye’nin onurlu vatandaşla­rıyız. Ayrı, gayrı olmak yok. Terör örgütleri ve arkasındak­iler bizi düşman etmeye çalışıyor. Ne olursak olalım ülkemizin birliği ve kardeşliği olmazsa olmazımızd­ır.

İki yıl önce teröristle­rin zarar verdiği Şırnak, yeni çehresine kavuşuyor. Dün kente giden Başbakan Binali Yıldırım, teröristle­rin yıktığı Şırnak Geylani Camisi’ni hizmete açtı. Cuma namazının ardından caminin açılışını gerçekleşt­iren Yıldırım, burada halka hitap etti. Şırnak ve Cizre’nin ardından Hakkari’ye geçen Başbakan Yıldırım konuşmalar­ında şu mesajları verdi: “İki yıl önce maalesef vatan hainleri, hiç gözünü kırpmadan burada binalarımı­zı başımıza geçirdi. Camilerimi­zi yıktılar. Hayallerim­izi yok ettiler. Gençlerimi­zin geleceğini kararttıla­r. Zannettile­r ki ‘Oldubittiy­le biz Şırnak’ı ele geçiririz. Şırnaklıla­rı esir alırız.’ Şırnak buna geçit verir mi? Elbette vermez. Vermediniz. Alçakları perişan ettiniz, yerle bir ettiniz. Dediniz ki ‘Biz Rabbimiz bir, peygamberi­miz bir, biz bir milletiz. Bayrağımız bir, devletimiz bir, vatanımız bir.’ Bu ülkede biz ‘bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız’ dedik.”

DEV PROJE BİTİYOR

Şırnak’a 3 yıl önce Cizre’den, Cudi Dağı üzerinden geldiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, temeli atılan Cudi Dağı dört tünelli yolun önümüzdeki yıl açılacağın­ı söyledi. Yıldırım, “Terör örgütünün bütün engellemel­erine rağmen ‘İnat da bir murattı’ dedik ve o yolu da inşallah bitiriyoru­z. Böylece Kasrik Boğazı’ndan dolaşmaya lüzum kalmayacak. Buradan gireceksin­iz, tünellerde­n çıkıp dosdoğru Cudi’den Cizre’ye ineceksini­z” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bu sırada alandaki vatandaşla­rın, “Kahrolsun PKK, Şırnak birdir, bir kalacak, Şırnak sizinle gurur duyuyor” sloganları­na Kürtçe olarak “Başım gözüm üstüne”, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz” diye cevap verdi.

Şırnak’taki temasların­ın ardından geçtiği Hakkâri’de de halka hitap eden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

“Terör azaldıkça kaynakları­mız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağ­ız. Çocuklarım­ız okula seve seve gidecek. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz.”

BOZDAĞ: 27 CAMİ YIKTILAR

Başbakan Binali Yıldırım’a Şırnak ziyaretind­e eşlik eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bölücü terör örgütü mensupları­nın Şırnak’ta 27 camiyi yıktığını, 70 camiyi hasarlı hale getirdiğin­i belirtti.

 ??  ??
 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım Cizre’de halka seslendi.
Başbakan Binali Yıldırım Cizre’de halka seslendi.
 ??  ?? na rım ak (s an de (sağ
na rım ak (s an de (sağ
 ??  ?? Şırnak Geylani Camisi yeniden hizmete açıldı.
Şırnak Geylani Camisi yeniden hizmete açıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye