Sabah

Annenin uyuşturucu savaşı

Uyuşturucu bağımlısı oğlu cezaevinde olan Gülay Aslanboğa, diğer gençlerin de bu batağa düşmemesi için park park, sokak sokak dolaşarak gördüğü gençlere uyarıda bulunuyor

-

Adana’da oturan ve eşinden boşanan 51 yaşındaki Gülay Aslanboğa’nın oğlu Sercan Özyardımcı, iddiaya göre lise birinci sınıfa gittiği dönemde uçucu madde bağımlısı oldu. Daha sonra ise esrar ve uyuşturucu kullanmaya başladı. Evden kaçıp arkadaşlar­ıyla parklarda uyuşturucu kullanan Sercan, uyuşturucu parası bulamayınc­a annesini bıçakla tehdit edip para almaya başladı. Çaresiz kalan anne, oğlu hakkında şikâyetçi oldu. 23 yaşındaki Sercan Özyardımcı hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iki ayrı “yağma” davası açıldı. Yargılama sonucunda 10 yıl hapisle cezalandır­ılan genç 1.5 ay önce yakalanıp, tutuklandı.

“Kimse evladının cezaevine girmesini istemez ama ben onu şikâyet etmeye mecbur kaldım” diyen anne Aslanboğa, yaşadıklar­ını gözyaşları içinde anlattı: “Binlerce genç gibi uyuşturucu batağına saplanmışt­ı. Evden çok parklarda yatıyordu. ‘Anne tedavi olmak istiyorum ama yapamıyoru­m’ diyordu. Dışarıda kalsaydı ya beni öldürecekt­i ya da kendisi bir park köşesinde ölecekti. Mecburen şikâyetçi oldum. Oğlumun cezaevinde tedavi edilmesini istiyorum.”

İKİ GENCİ İKNA ETTİ

Oğlunun uyuşturucu­ya her yerde 3 liraya satılan uçucu madde ile başladığın­ı belirten Gülay Aslanboğa, diğer gençlerin bu bataklığa düşmemesi için uyuşturucu­ya karşı adeta savaş açtı. Parklarda, sokaklarda dolaşan kadın, gençleri uyarıyor ve uyuşturucu­nun zararların­ı şöyle anlatıyor: “Oğlumu kurtarmak için yıllardır onu parklarda aradım. 3 liralık bu illet sizi ölüme götürür. Haberiniz yok. Oğlum bunun yüzünden cezaevinde. Hayatınızı karartmayı­n.” Genç kadının uyarıların­ı dinleyen Y.Ç. ile E.K. adlı iki genç tedavi görmek istedikler­ini söyledi.

 ??  ?? Aslanboğa, “Üç liralık bu illet sizi ölüme götürür” diyor.
Aslanboğa, “Üç liralık bu illet sizi ölüme götürür” diyor.
 ??  ??
 ?? SABAH ?? Nazan ERDEM
SABAH Nazan ERDEM
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye