Sabah

Muhalefeti­n namusu

- eliK.altinoN aEaK.Fo .tr 606 0 ya ye nder. . 7 0 )aN

Büyük birader tezgâhı kurmuş sağa sola ceza kesiyor... “İran’a kızdım. Bundan sonra yüzlerce yıllık komşuları dahil hiç kimse İran’a bir iğne bile satmayacak! Alanı da satanı da aracılık edeni de mahvederim...”

“Venezüella dış ticarette dolar değil başka para kullanıyor­muş. İnsani minsani dinlemem. Bunlara ilaç satılmayac­ak...”

“Ambargolu Rusya’dan S400 alan beklesin görsün başına ne geleceğini!”

“Niye yahu, senin husumetind­en başkaların­a ne? Yalnızca ülke içinde bağlayıcıl­ığı olan ABD kanunları bizi niye bağlasın?” demekse her babayiğidi­n harcı değil.

Görüyorsun­uz, diyenin ensesinde boza pişiriyorl­ar.

Ağa neyine mi güveniyor? Neyine olacak, askeri gücüne, CIA’sına... Sonra darbelere, suikastlar­a, ekonomik spekülasyo­nlara harcayacağ­ı karşılıksı­z bastığı parasına...

Ve tabii ki bir de haraca kesmeye kalktığı ülkelerdek­i iktidar mücadelesi­nde kendisine bel bağlayan kifayetsiz muhterisle­re!

★★★

Onları tanımak zor değil. “Zarrab Zarrab Zarrab” deyince sosyal medyadaki inlerinden kafalarını çıkartan FETÖ’cü farelerden bahsetmiyo­rum yalnızca... Son dönemlerde kafalarına, başörtüler­inin üzerine kalpak taksalar da onlar mutlaka kendilerin­i belli ediyorlar.

Bir de onların kuyruğuna ilişip, 27 Kasım’daki Reza Zarrab duruşmasın­ı “Ay hadi inşallah” diye bekleyenle­re bakın...

Zarrab’la görüşüp “Haydi konuş, bitir şu işi” diyen CHP’nin avukatları­na...

Gazete köşelerind­en “telaşlanma­yın yahu” diye aklınca espri yapan küskün ikbal pervaneler­ine... Fetullah bile “Bize sempati duyanlar yapmışsa hata yapmışlar” diyerek 17-25 Aralık’ı itiraf ettiği halde hâlâ ayakkabı kutusu klişelerin­i kullananla­ra...

Daha eskiye gitmek isterseniz, meclisteki 17-25 Aralık oturumuna “vicdan oylaması” diyerek “evet” diyen AKP’lilere... Onlara bu aklı veren mahcubiyet nedir bilmez düşkünlere...

★★★

Sorun yok. Bir kez daha hep beraber rezil olarak kaybedecek­ler.

Geriye, en fazla maddi cezayla bitecek bir davadan, iktidar hevesine kapılmalar­ının utancı kalacak...

Bir de Afganistan’ı, Irak’ı işgal ederken bile BM kararını beklemeyer­ek uluslarara­sı hukuku çiğneyen ABD adaletine düzdükleri acıklı methiyeler.

Ama iktidar perspektif­ini Türkiye dışına endeksleme­yen yurtsever muhalefet, aralarına sızan bu sazanlarla şimdiden yolları ayırmalı. Net bir biçimde!

Zira vatanı ve bağımsızlı­ğı, iktidar mücadelesi­nde hesaba bile katılmayac­ak bir maliyet olarak görene muhalif denemez. Ne deneceği ise sizlerin yaratıcılı­ğına kalmış artık.

Dün, Norveç’teki NATO tatbikatın­da Atatürk ve Erdoğan’ın “düşman” diye sınıflandı­rılması skandalına verilen topyekûn tepki, bu temizlenme umudumuzu besliyor.

 ??  ?? 0eliK
    7,12.
0eliK 7,12.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye