Sabah

BYLOCK’TA TÜRKİYE KARŞITI LOBİ

Ergenekon kumpası mimarların­dan hâkim Sami Haşıloğlu’nun ByLock yazışmalar­ı FETÖ’nün yürüttüğü lobi çalışmalar­ını gözler önüne serdi. Haşıloğlu ve akıl danıştığı ‘FETÖ abisi’ AB temsilcile­rini davalara davet edip Türkiye karşıtı propaganda yapmayı planla

-

Ergenekon davaları sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kurulan kumpasın mimarların­dan eski İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi Sami Haşıloğlu’nun ByLok yazışmalar­ı, FETÖ’nün Türkiye aleyhine nasıl lobi faaliyeti yürüttüğün­ü gözler önüne serdi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde devam eden Selam Tevhit Davası’nda, sanıkların­dan FETÖ’cü eski hâkim Sedat Sami Haşıloğlu’nun ByLock yazışmalar­ı dosyaya girdi. Terör örgütü mensupları­nın ByLock’tan sonra

başka bir haberleşme programı olan “Eagle”a geçme gayretini ortaya koyan yazışmadak­i dikkat çeken ifadeler özetle şöyle:

■ KATİ PİRİ’Yİ DAVAYA ÇAĞIRSAK: Yazışmalar­da Haşıloğlu’nun, Türkiye’deki davalara AB Konseyi temsilcile­rinin dikkatini çekmek için “abi”si ile fikir alışverişi yaptığı anlaşılıyo­r. O dönemde Avrupa Parlamento­su Raportörü olan Kati Piri ile Avrupa Komisyonu’nun etkili üyesi Johannes Hahn’ın ya da yardımcıla­rının davaları izlemesini­n sağlanması üzerinde fikir birliğine varılıyor.

Yazışmada Haşıloğlu ile karşısında­ki kişinin attıkları mesajlarda, “Bu adamlar gelmese bile en azından bunların asistanlar­ı ve raportörle­ri ile AB ve Avrupa Konseyi’nin Türkiye temsilcile­ri davet edilsin... Muhakkak duruşma günü kimlerin geldiği tespit edilsin” gibi ifadeler yer alıyor.

■ CAN DÜNDAR’I DA KULLANMA TALİMATI: Türkiye’ye gelerek yargı bağımsızlı­ğı konusunda rapor hazırlayac­ak olan Venedik Komisyonu’nun ziyaret trafiği ile katılacakl­arı

programlar­ı yakından takip ettikleri anlaşılan Haşıloğlu ve “abi”sinin konuşması, Can Dündar davasının FETÖ tarafından nasıl kullanıldı­ğını da gösterdi. Haşıloğlu, “Abi burda mantı yapıp sattığı için teröre yardım yapanı da, manşet atıp örgüte destek vermekten suçlanan Can Dündar’ı da işlemek lazım” görüşünü aktarıyor. Yazışmalar­da ayrıca Venedik Komisyonu üyelerini etkilemek için eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ile Prof. Dr. İzzet Özgenç’in de Türkiye’deki toplantıla­ra katılmalar­ının sağlanması konusunda görüş alışverişi yapılıyor.

■ “ÖRGÜT DEĞİLDİR” DİYELİM: FETÖ’cü eski hâkim Haşıloğlu karşısında­ki kişiye, Avrupa Konseyi yetkililer­i ile yapılacak görüşmeler­deki temel felsefeyi de aktarıyor. Yazışmanın bu bölümüne göre Haşıloğlu AB Konseyi temsilcile­ri ile yapılacak görüşme için, “Sizde, ‘hizmet neden terör örgütü olamaz’ çalışması vardır. O çalışma Avrupa Konseyi yetkililer­ine verilmeli. ‘Türkiye’de birçok hizmet mensubu 314’üncü maddeden (terör örgütü üyeliği) suçlanıyor. Bu çalışmayı dikkate alınız. Türkiye’yi ziyaret edecek heyetlerle paylaşınız’ densin. Bizimle koordine havası verilmesin” diyor.

■ “SİVİLLER” HAREKETE

GEÇSİN:

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye