Sabah

Gezelim açılalım

-

Cumhurbaşk­anımız önümüzdeki ay Yunanistan’a gidecek ya, oraya giden “ILK VE SON” cumhurbaşk­anımızın Celal Bayar olduğu hatırlatıl­dı, yıl da 1952... Tam 65 yıl önce...

Orada kral vardı, niçin o da bize gelmemiş?

Çünkü ikisi de “SEMBOLIK” görevlerdi de ondan. “KıYMET-I HARBIYESI” yoktu.

Nitekim Bayar’ın bu ziyareti hiçbir işe yaramadı, hemen ardından Kıbrıs marazası çıktı.

Şimdi Erdoğan güçlü yetkilerle gidiyor, kararlar alınacak, uçak seferleri ve ticaret arttırılac­ak, İstanbul-Selanik arasına “HıZLı TREN” bile söz konusu.

İzmir-Selanik gemi seferleri de başlayacak­mış. Bugüne kadar yapılmamış olması her iki ülkenin ortak ayıbıdır.

Türk faşistleri bari bu sefer “AGALARı ISTERIZ” diye durduk yerde gürültü koparmasal­ar, Kılıçdaroğ­lu da bilir bilmez onlara çanak tutmasa. (Bunlar ikiye ayrılıyorl­ar: Düz faşistler ve kendilerin­e Marksist süsü veren gizli faşistler.)

★★★

Sembolik devlet başkanları gidip gelseler de olurdu gidip gelmeseler de... Peki “GüçLü” devlet başkanları niçin bunu yapmamışla­r?

Başbakan Venizelos gelmiş ama General Metaksas niçin gelmemiş?

Cemal Gürsel niçin gidip o sıralar tadı iyice kaçmaya başlayan Kıbrıs meselesini görüşmemiş? Yunan ordusunun NATO’ya dönmesini sağlayan Kenan Evren niçin bir de “KıYAK ZIYARETI” yapmamış?

Lafın nereye geleceğini anladınız: Milli Şef İnönü niçin dünya savaşı öncesinde bir dayanışma gezisi, dünya savaşı sonrasında da bir geçmiş olsun ziyareti yapmamıştı­r?

Şimdi lafı daha da ileri götürelim: Niçin Atatürk “HIçBIR YERE” gitmemişti­r?

★★★

İngiliz kralı Edward Türkiye’ye resmi değil, “TURISTIK” bir gezi yaptı, Ankara’ya uğramaya da tenezzül etmedi, Atatürk İstanbul’a gidip onu ağırladı...

İngilizler kralın bu ziyaretiyl­e hiç övünmezler, hatta bunu hatırlamaz­lar bile, ama biz çok övünürüz. (Kral, bir yandan “muhataralı” bir kadın olan Bayan Simpson’la ilişkisind­en dolayı -sözkonusu dul bayan biri kral olmak üzere üç kişiyi birden idare ediyordu!-, öte yandan “Hitler hayranlığı­yla” ünlü olduğu için o gün bu gün hiç sevilmez...)

Niçin İsveç kralı, İran şahı gibi “AğıRLıKSıZ” adamlar gelmişlerd­ir de, Stalin, Hitler, Mussolini, Roosevelt gelmemişle­rdir?

Niçin Atatürk, Atatürk sanıyla yurt dışına hiç çıkmamış, çağın hiçbir önemli liderini ziyaret edip görüşmemiş­tir?

Bir zamanlar bunu sırf merakımdan sormuştum, bugün olduğu gibi gene it kopuk üzerime saldırmışt­ı...

 ??  ?? (QJLQ $5',d
(QJLQ $5',d
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye