Sabah

Nato kafa nato mermer!

- (diWör: Selouk E5EN - Tasarım: Nigar TEKİN

Başlıktaki deyim ABD ve AB’nin son dönemde sergilediğ­i HAçlı zIHnIyEtIn­I çok güzel özetliyor.

Buradaki ‘nato’nun Form olArAk uluslarara­sı askeri örgüt ‘NATO’ ile bir ilgisi yok.

Ancak deyimin mecazi anlamı NATO, AB ve ABD’nin özellikle

15 Temmuz sonrası TürkIyE’yE yönElIk Art nIyEtlI, sIstEmAtIk vE kAsıtlı polItIkAlA­rıylA yüzDE yüz örtüşüyor.

Zira vEsAyEt GüçlErInI temsil eden ‘NATO kafalılar’ gün yok ki ülkemiz karşıtı bir kepazeliğe, iftira veya provokasyo­na imza atmasın.

RAkkA’DA PKK, DEAŞ ve ABD arasındaki kirli pazarlık tablosunda­n üç gün sonra bu kez NorvEç’tEkI NATO tatbikatın­da, AtAtürk vE CumHurBAşk­Anımız ErDoğAn’ı düşman hedefleri arasında gösteren rezalet patlak verdi.

NATO, peş peşe yazılı ve sözlü özür dileyerek skandalın vahametini hafifletme­ye çalıştı.

Fakat bu çirkeflik öyle kuru BIr özürlE geçiştiril­ecek gibi değil.

Sayın Erdoğan’ın da vurguladığ­ı gibi, “BAzı yAnlışlAr vArDır kI onlArı AptAllAr DEğIl AnCAk AlçAklAr yApAr...”

★★★

İşte bu sınır tanımayan alçaklarda­n biri olan AlmAn DEr SpIEGEl DErGIsI, dün şeytani yüzünü yine gösterdi.

GEzI’DEn Bu yAnA Türkiye’ye savaş açıp her tür DEzEnFormA­syonu pervasızca haberleşti­ren dergi, ‘TürkIyE DEAŞ’A yArDım EDIyor’ ihanetinin taşeronu CAn DünDAr vE AvAnEsInI, “Bu kIşIlErIn tEk suçu ErDoğAn’ı ElEştIrmEk” başlığıyla manşetine taşıdı.

Yine dün tarihinde bir ilke imza atan Avrupa Birliği de, ‘AvrupA stAnDArtlA­rınDAn sApmA’yı gerekçe göstererek TürkIyE FonlArınDA sIyAsI GErEkçElI kEsIntIyE gitme kararı aldı.

★★★

ABD yargısının RızA ZArrAB üzerinden yürüttüğü sIyAsI vE EkonomIk opErAsyon ise sürüyor. Sistematik hal alan bu BEşInCI kol FAAlIyEtlE­rI kapsamında Zarrab, 27 KAsım’DA New York’ta hâkim karşısına çıkacak.

FETÖ IlE PKK proJElErI tErs tEpEn ve 15 Temmuz işgal girişimler­i başarısız olan vesayetçi odaklar, şimdi Bütün TürkIyE’yI CEzAlAnDır­mA stratejisi­ni devreye sokmuş görünüyor.

Bizi ‘tErörIst ülkE’ ilan etme girişimler­ini unutmadık. Bu anlamda, işadamı ve bürokratla­ra yönelik tutuklamal­ardan ekonomik ambargolar­a, siyasi operasyonl­ardan vize yasakların­a kadar başvurulan HEr tür yıkım sEnAryosu bundan sonra bize şaşırtıcı gelmemeli.

Zira sadece liderlerim­ize, tarihi ve milli değerlerim­ize değil bir bütün olarak ülkEmIzE vE toplumumuz­A sAvAş Açmış bir ‘NATO kafa’sıyla karşı karşıyayız.

★★★

Şu an ABD, AB ve NATO ile simgelenen ‘mEDEnI’ BAtı’nın bize olan yaklaşımı emin olun Birinci Dünya Savaşı’ndaki sömürgeci güçlerden hiç de farklı değil.

MEşrutIyEt DönEmI yAzArlArın­DAn YusuF SAmIH, bu hastalıklı kolonyalis­t zihniyetin iç yüzünü 1922’DE yayımlanan SICIlyA HAtırAsı’nda şöyle özetler: “Allah bir, din bir olduğu gibi gün dahi birdir. BuGün DünE BEnzEmIyor zAnnEtmEyI­nIz. EHl-I SAlIB’In ÜmmEt-I MuHAmmED’I çAlA kılıç DoğrAmAlAr­ı Kurun-ı VustAyA (OrtAçAğ) mAHsus BIr tAAssuptu DEmEyInIz. ZuHur-ı İslAm’DAn ItIBArEn EHl-I HIlAl’In BAşı üzErInDE çEkIlI DurAn yAlın kılınç Hâlâ kınınA konmAmıştı­r. Enaniyet-i mezhebiyel­eri durdukça da duracaktır.”

Bu anlamda HAçlı mIllEtI vE zIHnIyEtI dün ne ise bugün de aynıdır.

Çağlara meydan okuyan Batılı taassup hiç değişmez.

Ne var ki bu saatten sonra TürkIyE’yE IstIkAmEt vErmE ImkânlArı tAmAmEn ortADAn kAlktı.

İşte bu yüzden çılgına dönüp daha çok barbarlaşı­yorlar.

 ??  ?? %erFan TUTAR
%erFan TUTAR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye