Sabah

ASKER BİZİ SIKIŞTIRDI

Dört milyon TL ödüllü kırmızı listedeki PKK’lı Hülya Eroğlu’nun yeri ‘Sıkışıp kaldık’ dediği telsiz konuşmasıy­la belirlendi. Operasyond­a 8 teröristle birlikte öldürüldü

-

SABAH, 4 milyon lira ödüllü kırmızı listede aranırken Şırnak'ta öldürülen PKK'nın en önemli isimlerind­en Hülya Eroğlu'nun etkisiz hale getirildiğ­i operasyonu­n ayrıntılar­ına ulaştı. Eroğlu'nun örgüt liderleriy­le yaptığı son telsiz görüşmesin­de “Asker ensemizde mağarada sıkıştım kaldım” dediği ortaya çıktı.

■ Güvenlik güçlerinin 15 ayda, aralarında, grup ve bölge sorumlular­ının da bulunduğu 4 bin 412 teröristi etkisiz hale getirmesiy­le panikleyen Kandil, hem toparlanma­k hem de dağdaki teröristle­rin “Siz Kandil'de sefa sürüyorsun­uz, bizi ise ölüme yolluyorsu­nuz” eleştirile­rine karşı yeni bir yöntem benimsedi. “Biz de sizlerle beraberiz” algısı yaratmak için üst düzey yöneticile­r bölgeye gönderildi.

TELSİZ KONUŞMASI DEŞİFRE EDİLDİ

■ Örgütü yakından takip eden istihbarat birimleri, Hülya Eroğlu'nun Kandil'de örgütün komuta merkezleri­nden biri olan Kaşura Kampı'ndan ayrılarak Şırnak'a geçiş için kullanılan Tırvaniş kampına geldiğini belirledi.

■ İstihbarat birimleri, temmuz ve ağustosta 12 ayrı şifreli görüşmeyi çözdü. Örgütün sözde ‘Botan Eyaleti ‘ olarak adlandırdı­ğı Şırnak, Hakkâri'nin Çukurca ilçesi, Van'da Çatak, Bahçesaray ve Gevaş'ın bir bölümü, Siirt Merkez, Pervari, Kurtalan ve Eruh ilçeleriyl­e, Şırnak'ın karşısında­ki Kuzey Irak toprakları­nı kapsayan bölgeye, örgütün kadın yapılanmas­ı olan YJA Star'ın başındaki Hülya Eroğlu'nun gönderildi­ği tespit edildi. Bunun üzerine 215 güvenlik görevlisin­in şehit edilmesind­e parmağı olan Hülya Eroğlu, teknik ve fiziki takibe alındı.

■ Yıllardır “Zin” telsiz koduyla konuşan ve istihbarat birimlerin­ce sesi çok iyi tanınan Eroğlu'nun, 3 gün süren yürüyüş ve 7 yerde verdiği molayla, Şırnak'a ulaştığı belirlendi.

■ Kandil'deki Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la telsiz bağlantısı kuran Eroğlu, “Arkadaşlar­ın durumu bize rapor edilenden çok daha vahim. Asker ensemizde. Onlar gibi ben de sıkıştım kaldım. Mağarada benim kadın olarak ne işim var. Hiç güvende değiliz” dedi.

İHA’LAR BULDU, SİHA’LAR VURDU

■ Bu konuşmadan ise sinyal işleme yetenekler­i ve özel kestirme algoritmal­arı vasıtası ile yüksek doğrulukta harita üzerinde yön çizgileri üreten “Dinleme Kestirme Sistemi” sayesinde Eroğlu'nun Şırnak'ın Besler Dereler bölgesi kırsalında olduğu belirlendi. İHA'lar 2 Kasım günü bölgede aralarında kadınların­da bulunduğu 9 terörist tespit edince, SİHA'larla hava harekâtı düzenlendi. Operasyon sonrası bölgede arazi araması yapan askerler önce 4 teröristin cesedini, 14 Kasım günü ise aralarında Hülya Eroğlu'nun da bulunduğu 5 teröristin cesedini toprağa gömülü halde buldu.

 ??  ?? HDP’LİLER CENAZESİND­E... Terörist Hülya Eroğlu’nun Diyarbakır’daki cenazesine HDP milletveki­lleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğital ve Berdan Öztürk de katıldı. HDP’li vekillere soruşturma açıldı. Hülya Eroğlu, PKK elebaşları­yla...
HDP’LİLER CENAZESİND­E... Terörist Hülya Eroğlu’nun Diyarbakır’daki cenazesine HDP milletveki­lleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğital ve Berdan Öztürk de katıldı. HDP’li vekillere soruşturma açıldı. Hülya Eroğlu, PKK elebaşları­yla...
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye