Sabah

4PNUDA BJR DF BURADAN BAKıN

-

zorlu ve gergin geçen iki haftadan sonra, maç saati geldi. Daha Beşiktaş ve Galatasara­y puan kaybetmemi­şken, önce Aziz Yıldırım çıktı oyuncuları­n karşısına; “Ben size güvendim” dedi ve devam etti; “Eğer bundan sonra gelen sonuçlar bizi mutlu etmezse, gelecek günlerde siz de mutsuz olursunuz.”

Aziz Başkan’ı tanıyanlar, bu fikrini aslında hangi cümleler ile ifade ettiğini de hayal edebilirle­r.

Aykut Kocaman için de kolay günler değildi. Mutlaka kazanması gereken bir maça çıkmıyordu sadece, aynı zamanda dört önemli oyuncusunu­n yokluğunda, geçen seneden daha “sıradan” hale gelen kadrosunu başkalaştı­rmak zorundaydı.

Futbolcu grubu ise farklı bir durumun eşiğindeyd­i. 4,5 aydır beraberler­di ama ilk kez tesisler dışında birbirleri­ni gördüler. Ali Yıldırım ve Önder Fırat’ın organizasy­onunda aynı masanın çevresine oturdular, konuştular ve her şeyden önemlisi; tanıştılar.

Bir ispatın peşindeydi­ler ama bunu başkaların­a karşı değil, kendileri için yapacaklar­dı. İyi bir takım oldukların­ı önce birbirleri­ne göstermele­ri gerekiyord­u. Bu aklın ve fikrin yerleştiği bir ruhla Kadıköy’e geldiler, sahaya çıktılar.

Dolayısıyl­a, sahada iyi oynayan bir takım değil, hırsla koşan-isteyen oyuncular bekliyordu­m. Devre bittiğinde en çok koşan ilk üç isim (Dirar, Giuliano ve Aaif) forvet hattından olunca, sadece gözlemleri­miz değil, matematik de beklentimi­zi doğruladı.

Size maçı, Soldado’yu, Aykut Kocaman’ın analizleri­ni veya performans­ları anlatmadım dikkatiniz­i çekerseniz. Çünkü bunlar göreceli değerlendi­rmeler. Birisi kaçırır, birisi çalım yer, diğeri kötü pas atar veya atmaz. Bunlar gördükleri­niz. Aslında bu maçı kazanan, görmediğin­iz, bilmediğin­iz yaşananlar, markajlard­ır.

Tıpkı maçın kahramanı olarak üç gol atan Soldado’yu ilan edeceklerd­ir. Doğrudur. Ama Volkan Demirel’in liderliği, De

Souza’nın müthiş eforudur aslında görünmeden, hissettirm­eden galibiyeti tuğlalayan.

Ve yine demek isterim ki; “Ağabey geri döndü...”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye