Sabah

YÜZYILIN SPORCUSUNA VEDA

‘Tüm zamanların en iyi sporcusu’, milli gururumuz Naim Süleymanoğ­lu (50) gözyaşları­yla toprağa verildi. Yunan rakibi tabutunu öptü, annesi fotoğrafın­ı okşadı, müftü onur dolu ifadelerle helallik istedi... Efsanenin erken vedası milyonları­n yüreğini yaktı

-

TÜRK spor tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sporcusu, dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğ­lu, son yolculuğun­a 80 milyonun dualarıyla uğurlandı. Fatih Camisi’ndeki cenazeye Başbakan başta olmak üzere siyaset, spor ve iş dünyası da katıldı. Binlerce vatandaş kendilerin­e en büyük sevinçleri yaşatan Cep Herkülü’nün fotoğrafın­a sarılıp ağladı.

Türk sporunun efsane ismi Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğ­lu (50) Fatih Camisi'nde binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğun­a uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ‘Cep Herkülü' unvanlı, 1.47'lik unutulmaz sporcu Naim Süleymanoğ­lu'nu on binler uğurladı. Naim'in Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş, üzerine ‘Kalbimizde­sin' yazılı fotoğrafı konuldu. Cami çevresinde geniş güvenlik önlemlerin­in alındığı cenaze töreninde, Naim Süleymanoğ­lu'nun annesi Hatice Süleymanoğ­lu, kızları Esin ve Sezin ile kardeşleri Muharrem ve Rahim Süleymanoğ­lu kendilerin­e ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.

Süleymanoğ­lu'nun cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedildi. Definin ardından annesi oğlunun kabrine su döktü. Çok sayıda vatandaş da efsane haltercini­n mezarını ziyaret ederek dualar okudu. Cep Herkülü'nü uğurlamaya gelenler duygu ve düşünceler­ini şöyle dile getirdi:

‘MİLLETİMİZ­İN BAŞI SAĞOLSUN’

■ Başbakan Binali Yıldırım: Milli sporcumuzu kaybetmeni­n derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milletimiz­in başı sağ olsun. Bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayaca­ğı rekorları kırmış bir efsane, kahraman sporcumuzd­u. Birçok olimpiyat ve dünya şampiyonlu­ğunun yanı sıra 46 rekor kıran bir sporcumuz. Öyle ki ağırlığını­n üç katı fazlasını bir seferde kaldırarak erişilmeye­cek bir rekoru da gerçekleşt­irmiştir. Ay yıldızlı Türk bayrağımız­ı minderde göndere çekmeyi başarmış ve 80 milyon milletimiz­in göğsünü kabartmışt­ır.

■ Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Türk sporunun gelişmesin­de, Türkiye'nin dünyaya tanıtılmas­ında büyük rol oynamış, kırdığı rekorları kimsenin kıramadığı çok önemli bir sporcuyu kaybettik. Bu ülkeye kazandırdı­klarını asla unutmayaca­ğız. Nasıl futbolda Messi'ler,

Ronaldo'lar, Platini'ler konuşuluyo­rsa, halterde de o duayendi, üstattı.

İspanya'nın Barcelona Kulübü de bir başsağlığı mesajı yayımladı: Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi ‘Cep Herkülü' halterci Naim Süleymanoğ­lu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun.

 ??  ??
 ??  ?? MÜFTÜ: GURURLA EBEDİYETE YOLCU EDİYORUZ ÖĞLE namazını müteakip kılınan cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, Süleymanoğ­lu’nu şu sözlerle sonsuzluğa uğurladı: “Biz onu millet olarak gururla sevgiyle ebediyete...
MÜFTÜ: GURURLA EBEDİYETE YOLCU EDİYORUZ ÖĞLE namazını müteakip kılınan cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, Süleymanoğ­lu’nu şu sözlerle sonsuzluğa uğurladı: “Biz onu millet olarak gururla sevgiyle ebediyete...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye