Sabah

$K 3arti KanJi adımları atmalı?

- Fahrettin.altun#sabah.com.tr SMS: )A yaz 4122’ye gönder. 1.60 TL MH: 444 88 81

NE DEmIştIk? ÖnümüzDEkI GünlErDE TürkIyE DüşmAnı şEr oDAklArı DoğruDAn sAHAyA InECEk, vEkIllErIn­In BAşArAmADı­ğını kEnDIlErI yApmAyA çAlışACAk. Şu AnDA BunA şAHItlIk EDIyoruz. NATO’DAkI krIz DE, ZArrAB DAvAsı DA, DövIz spEkülAsyo­nlArı DA BununlA IlGIlI.

HEDEF Açık. 2019’DA TürkIyE’DE BIr yönEtIm DEğIşIklIğ­I mEyDAnA GEtIrmEk. CHP, Bu oyunA DünDEn rAzı. NAsılsA tEknIk muHAlEFEt zor. İDEoloJIk muHAlEFEt En kolAyı. Bu oyunDAkI rolünün BIr kutuplAşmA sIyAsEtI ürEtmEk olDuğunu BIlIyor. O yüzDEn şImDIDEn 2019’DAkI sEçImlErIn “TEK ADAMDAN YANA OLANLARLA, DEMOKRATIK SARLAMENTE­R SISTEMDEN YANA OLANLAR” ArAsınDA olACAğını söylüyor.

★★★

ÖylE Görünüyor kI CHP, ErDoğAn DüşmAnlığı sErmAyEsIn­I tEpE tEpE kullAnmAyA çAlışACAk. NE vAr kI ErDoğAn DüşmAnlığı yApArAk TürkIyE IçInDE AnlAmlı BIr sIyAsI sonuç ElDE EDEmEyECEğ­InI DE BIlIyor CHP. FAkAt Bu sErmAyEnIn BAtı’DA, BAtı BAşkEntlEr­InDE BIr kArşılığı olDuğunu BIlIyor. VE orAyA oynuyor. KılıçDAroğ­lu, kEnDI ülkEsInIn CumHurBAşk­Anını “BATı KARşıTı BIR DIKTATöR” olArAk yAnsıtıyor. BAtı’DAkI DostlArınD­An TürkIyE sIyAsEtInI­n yönünü DEğIştIrEC­Ek “ESTETIK DOKUNUşLAR”DA BulunmAlAr­ını IstIyor!

★★★

CHP’nIn vE BAtı’DAkI DostlArını­n GörEmEDIğI noktA şu. TürkIyE toplumu sIyAsAl BIlInCI yüksEk BIr toplum. AmErIkAn toplumu DEğIl TürkIyE toplumu. Toplumun Bütün kEsImlErI sIyAsAl GElIşmElEr­I yAkınDAn tAkIp EDIyor. Toplumun sIyAsEttEn BEklEntIsI DE son DErECE nEt. ÜlkEnIn BIrlIğInIn, DIrlIğInIn sAğlAnmAsı, EkonomIk kAlkınmA vE ItIBAr.

TürkIyE DüşmAnlArı­nın GörmEDIğI Husus şu. BuGün AK PArtI’yI IktIDArDA tutAn unsurlAr sAHICI, sokAktA kArşılığı olAn unsurlAr. Toplum, AK PArtI’yE ERDOğAN’ıN SIYASI VIZYONUNU TEMSIL ETTIğI, sIyAsAl IstIkrArın tEmInAtı olDuğu, EkonomIk BüyümEyE kAtkı sunDuğu, EtkIn GüvEnlIk polItIkAlA­rı GElIştIrDI­ğI, BAşArılı BIr tErörlE müCADElE sIyAsEtI uyGulADığı vE HEpsInDEn önEmlIsI yErlI vE mIllI sIyAsEtIn sAvunuCusu olDuğu IçIn DEstEk vErIyor.

★★★

Bu DEstEk kAyıtsız şArtsız vErIlEn BIr DEstEk DEğIl. Bunu En IyI BIlEn AK PArtI vE onun lIDErI CumHurBAşk­Anı ErDoğAn. AK PArtI, tAm DA Bu nEDEnlE 2019’A GIDErkEn önünE BIr DIzI somut HEDEF koymuş DurumDA.

CumHurBAşk­Anı ErDoğAn “2017’YI DEğIşIM, 2018’I ICRAAT VE 2019’U SEçIM YıLı OLARAK GöRüYORUZ” DEmIştI. Şu AnDA AK PArtI’nIn önünDE BIr yAnDAn DEğIşIm sürECInIn tAmAmlAnmA­sı, BIr DIğEr yAnDAn DA somut ICrAAtlArı­n HAyAtA GEçIrIlmEs­I GIBI BIr GörEv vAr.

BAnA sorACAk olursAnız AK PArtI, 2019’A GIDErkEn şu ADımlArı AtACAk.

1 YErlI vE mIllI BIr sIyAsEt çIzGIsInI tAkIp EtmEyE DEvAm EDECEk. Bunun IçIn IçErIDE vE DışArıDA BEDEl öDEmEktEn kAçınmAyAC­Ak. 2 KApsAyıCı BIr sIyAsI söylEm kullAnACAk. 3 MIkro sorun AlAnlArınA yönElEn BIr ICrAAtçılı­k AnlAyışı IlE HArEkEt EDECEk.

4 EtkIn GüvEnlIk polItIkAlA­rını vE sonuç AlıCı tErörlE müCADElE uyGulAmAlA­rını sürDürECEk.

5 Dış polItIkADA BIr yAnDAn BAğımsızlA­şmA çABAlArını sürDürürkE­n, DIğEr yAnDAn IşBIrlIğI AlAnlArını­n GEnIşlEtIl­mEsI IçIn çABAlAyACA­k.

6 EğItIm, kEntlEşmE vE kültür polItIkAlA­rı AlAnlArınD­A somut vE yEnIlIkçI ADımlAr AtmAyA çAlışACAk.

AK PArtI Bu somut AlAnlArDA pozItIF BIr AJAnDAylA sIyAsEt yApmAyA çAlışırkEn, CHP vE onun BAtı’DAkI DostlArı TürkIyE sIyAsAl AlAnını DArAltmAk, HAttA onu BAltAlAmAk IçIn müCADElE vErECEk. CumHurBAşk­Anı ErDoğAn vE pArtIsI BIr kEz DAHA mEmlEkEt HAyrınA çAlışırkEn, onun muArızlArı HIç usAnmADAn TürkIyE’yE BEDEl öDEtmEyE çAlışACAkl­Ar.

 ??  ?? Fahrettin ALT8N
Fahrettin ALT8N
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye