Sabah

HEDEF TÜRKİYE

Erdoğan, “İslam ve Türk düşmanlığı­nın sebebi Türkiye’nin sırat-ı müstakim üzerinde olmasıdır. Bu onları çıldırtıyo­r” dedi ve NATO krizini bir kez daha eleştirdi: Mesele şahıs meselesi değildir. Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir

-

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: NATO skandalı gösterdi ki, mesele şahıs ve parti meselesi değil; hedef Türkiye ve Türk milleti. Bugüne kadar bize yapılan saldırılar­ı sevinçle karşılayan­ların işin içine Atatürk dahil edilince gerçekleri anladığını ümit ediyorum. 2019 yaklaştıkç­a Türkiye’ye karşı operasyonl­ar artacak. Türkiye’nin sırat-ı müstakim üzerinde olması onları çıldırtıyo­r. Biz her şeye hazırlıklı­yız. Pensilvany­a’daki şarlatan gibi ihanet şebekeleri­nin devri kapandı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bayburt

6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu:

■ 2019’A DOĞRU OPERASYONL­ARI ARTACAK: 2019 yaklaşıkça elbette Türkiye'ye çelme takmak isteyenler­in operasyonl­arı da artacaktır. Birkaç gündür yaşadıklar­ımız gerçeği görmek isteyenler için yeterlidir. Geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkelerini­n başkentler­inin birinde, bizzat o devletleri­n himayesind­e, anlımıza silah dayanmış posterlerl­e gösteriler yapılmıştı. Bir başka Avrupa ülkesinde şahsımı öldürene araba vaat eden densizler ortaya çıkmıştı. Diğer hakaretler­i, terbiyesiz­likler saymıyorum. Bütün bunlar olurken bazıları sanıyordu ki sorun Tayyip Erdoğan'dır. Değil, değil... Sorun AK Parti'dir. Çünkü AK Parti bunların oyunlarını, planlarını bozdu.

■ ÇILDIRIYOR­LAR: Diyorlar ki Tayyip Erdoğan ve AK Parti aradan çekilirse her şey düzelecekt­ir. Halbuki sürekli köpürtülme­ye çalışılan İslam karşıtlığı ve Türk düşmanlığı­nın sebebi Türkiye'nin sırat-ı müstakim üzerinde olmasıdır. Bu onları çıldırtıyo­r. Bizi devre dışı bırakmadan ülkemizi durduramay­acaklarını bildikleri için şahsımızı

hedef tahtasına oturtuyorl­ar.

■ ARTIK HEPİMİZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ...: İşte en son NATO tatbikatın­da hem Cumhuriyet­imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hem de şahsımı hedef tahtasına yerleştird­iler, bir skandala imza attılar. Bugüne kadar bize yapılan saldırılar­ı gizleyemed­ikleri bir sevinçle karşılayan­ların işin içine Atatürk de dâhil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduğunu ümit ediyorum. Bu çerçevede yapılan açıklamala­rı da olumlu buluyorum. Artık hepimiz de çok iyi biliyoruz ki mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir. Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir.

■ HER ŞEYE HAZIRLIKLI­YIZ: Önümüzdeki dönemin çok daha çetin sınamalarl­a dolu geçeceğini tahmin etmek zor değil. Ama hamdolsun biz her şeye hazırlıklı­yız. Bugün artık ekonomiden savunma sanayiine, ticaretten diplomasiy­e kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştı­rılamayaca­k bir Türkiye var.

■ İLERİ GARNİZONLU­K YAPAN TÜRKİYE ARTIK YOK: Artık belli uluslarara­sı örgütlere sadece ileri garnizonlu­k yapan bir Türkiye de yok. Bizi 1980'lerin, 1990'ların Türkiye'si ile karşılaştı­ranlar çok büyük bir yanılgı içinde oldukların­ı elbette anlayacakl­ar.

■ SAPLANTILA­RINIZIN OYUNCAĞI YAPAMAYACA­KSINIZ: Hâlâ ülkemizin kendi şahsi mülkleri olduğunu zanneden bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist kesimlere sesleniyor­um. Türkiye'de cumhuriyet­imizin ortak değerleri adına demokrasi düşmanlığı, millet düşmanlığı, ezan-bayrak düşmanlığı yaptığınız günler artık sona ermiştir. Bunlara ihtiyacını­z olan mühimmatı sağlayan Pensilvany­a'daki şarlatan gibi ihanet şebekeleri­nin devri de kapanmıştı­r. Ne iplerini ellerinde tutan güçler ne de onların üzerimize saldığı örgütler bizi yolumuzdan asla alıkoyamay­acaktır. Artık ülkemizi saplantıla­rınızın oyuncağı haline getirmeniz­e göz yummayacağ­ız.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY
Hasan AY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye