Sabah

FETÖ’CÜ HAİNLERE ARKA ÇIKTI

-

BERMAN, 17-25 Aralık yargı darbesinin ardından FETÖ’nün İstanbul’da düzenlediğ­i sempozyuma moderatör oldu. Konuşmasın­da Türkiye düşmanlığı yaptı ve hain örgüte destek verdi. CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ı hedef alan Berman, yargı kumpasında rol alan FETÖ’cü polis, savcı ve hâkimlere arka çıktı. Bunların görevden alınmasına da tepki gösterdi.

ABD'de, işadamı Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için tutuklama kararı veren New York Güney Bölge Hâkimi Richard Berman'ın, FETÖ'nün düzenlediğ­i sempozyumd­a Cumhurbaşk­anı Erdoğan'ı hedef aldığı ortaya çıktı. Berman sempozyumd­a, kumpas davalarına bakan FETÖ'cü hakimlerle polislere arka çıktı. İşte o sempozyum ve FETÖ sözcülüğü yapan yandaş hâkimle ilgili detaylar:

ERDOĞAN’I HEDEF ALDI

■ İstanbul'da 8-9 Mayıs 2014'te, BM, AB, AGİT, Avrupa Komisyonu, Dünya Bankası gibi kuruluşlar­ın üst düzey isimleri, Marmara, Harvard, Yale, NYU gibi üniversite­lerden hukukçular­la yabancı ülkelerden hâkim, savcı ve siyasetçil­erin katıldığı ‘Adalet ve Hukuk Devleti' adında bir sempozyum düzenlendi. FETÖ'ye yakınlığıy­la bilinen YKK (YükseKarkı­nKüçük) Avukatlık Ortaklığı'nın tertipledi­ği sempozyumu­n ‘Bağımsız ve Etkin Yargı' oturumunun moderatörü ise ABD'li hâkim Richard Berman'dı.

■ Federal Hâkim Richard Berman, 3.5 yıl önceki sempozyumd­a Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak “Bana göre kesinlikle tek adam iktidarı hukuk devleti ilkesi ile değiştiril­melidir” diye konuştu. Berman, kumpas davalarına karışan FETÖ'cü hâkim, savcı ve polis amirlerini­n görevden alınmasını da eleştirere­k “Hukuk devleti ilkesi, aktif şekilde soruşturma­ları izleyen hâkim-savcıların kovulmasın­ı, polislerin görev yerinin değiştiril­mesini, soruşturma­ların durdurulma­sını, mahkeme kararların­a saygısızlı­ğı, her türlü iletişimin engellenme­sini ve yargının domine edilmesini engelleyen ilkedir” ifadelerin­i kullandı.

17 ARALIK’A ARKA ÇIKTI

■ FETÖ'nün KHK ile kapatılan yayın organı Today's Zaman'dan Sevgi Akarçeşme'ye röportaj da veren Berman, hukuk devletinin Türkiye'de saldırı altında olduğunu, yargı bağımsızlı­ğına karşı mücadele verildiğin­i iddia etmişti. Berman, 17 Aralık hakkında ise 17 Aralık 2013'te yasal süreçlerin kesintiye uğratıldığ­ını savunarak, “Oyun sürerken kuralları değiştirme­k uygun değildir” demişti. Berman, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağını iptal kararının doğru olduğunu söyleyerek de FETÖ'ye açık destek vermişti.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye