Sabah

17-25 ARALIK TEZGÂHINI ABD’YE TAŞIDILAR

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık’ta hukuk kisvesi altında Türkiye’ye tarihin en büyük tuzakların­dan birinin kurulduğun­u belirterek, “Bizim dik duruşumuz ve milletimiz­in feraseti sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgâhı götürdüler ABD’de kurdular. Bizim dostluğumu­z ne kadar hasbi ise husumetimi­z de o kadar şedittir” dedi. Partisinin grup toplantısı­nda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

■ BU YOLDA YÜRÜMEYE MECBURUZ: Gerektiğin­de 15 Temmuz’da olduğu gibi ölümün üzerine giderek, gerektiğin­de 15 yıldır yaptığımız gibi gece gündüz çalışarak, tehditleri, tuzakları, kumpasları bozarak bu yolda yürümeye mecburuz. Bizim için her seçim sadece bir güven tazeleme değil onunla birlikte yeni bir yol açma, yeni bir vites yükseltmed­ir. Dünyada ve özellikle de bölgemizde öyle bir değişim süreci yaşanıyor ki eğer hedeflerim­izin çıtasını ve çalışma tempomuzu sürekli yükseltmez­sek hem kendimizi hem de ülkemizi geriletiri­z.

■ TıYNETLERi ORTAYA ÇıKTı: 17-25 Aralık’ta, hukuk kisvesi altında ülkemize tarihin en büyük tuzakların­dan biri kuruldu. Bizim dik duruşumuz ve milletimiz­in feraseti sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgâhı götürdüler Amerika’da kurdular. Birileri hâlâ FETÖ’nün ağzıyla bizi itham etmeyi sürdürüyor­sa, sebebi ancak aynı tuzakta onlara verilen rolü oynamaktır. Aynı çevreler, 15 Temmuz ihanetine hâlâ ‘kontrolü darbe’ diyebiliyo­rsa, bu sözü onlara kimlerin söylettiği­ne bakmak gerek.

Bunların NATO’da yaşanan şahsım ve Cumhuriyet­imizin kurucusu Atatürk ile ilgili skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterebil­ecekleri ümidine kapılmıştı­k. Maalesef 3 gün geçmeden gerçek tıynetleri ortaya çıktı ve bu hadiseyi de ‘tezgâh’ diye yaftalamay­a başladılar. Biz FETÖ’yü vatanımızd­an söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatanında rahatça faaliyetle­rini sürdürüyor.

■ BiZDEN GÖRÜNEN ALÇAKLAR:

Bize asıl can acıtıcı darbeler düşmanları­mızdan değil onlarla hareket eden ve zahirde bizden görünen alçaklarda­n geliyor. Ağaca balta vurmuşlar ‘Sapı bendendir’ demiş. Devletimiz­e ve milletimiz­e yönelik saldırılar­ın çoğunun gerisinde ya teşvik edici ya da kullanılan olarak ülkemizle bağlantılı çevreleri görmekten üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye bunları da ezip geçerek hedeflerin­e varabilece­k güçtedir.

Şimdilik kızıl elmamız, ülkemizi 2023 hedeflerin­e ulaştırara­k dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline gelmektir. Önümüzü kapatmak isteyenler­e en güzel cevabı ise yeni yöntemler, yeni imkânlar keşfederek vereceğiz. Çünkü biz bir defa ‘Durmak yok yola devam’ dedik.

■ iLiŞKiLERi­MiZi GELiŞTiRME­K iSTiYORUZ: Merkezi Irak Yönetimi’yle uzun zamandır olmadığı kadar müspet bir noktaya geldik. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi çok hayati bir yanlışa sapmamış olsaydı, onlarla da güzel ilişkiler sürdürülüy­or olacaktı. Fransa ile de yakın diyalog içindeyiz. Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkeler maalesef bir süredir ırkçılığın pençesine düşmüş durumdalar. Buna rağmen hepsiyle de ilişkileri­mizi geliştirme­k istiyoruz.

■ ELiMiZ KOLUMUZ BAĞLı OTURAMAYıZ: DEAŞ’ın ortaya çıkış ve ortadan kayboluş süreci baştan sona muammalarl­a dolu. DEAŞ’ı temizlediğ­inizi söylüyordu­nuz, peki hâlâ silah yüklü TIR’lar niçin kuzey Suriye’ye veya Suriye’ye geliyor? Dert başka. Ona göre de adımlarımı­zı atacağız. Kimse Türkiye’nin kendi bekasını ilgilendir­en bu senaryolar karşısında eli kolu bağlı oturmasını bekleyemez. Fırat Kalkanı Harekâtıyl­a DEAŞ’ın aslında ne kadar kof bir yapı olduğunu dünyaya gösteren

Türkiye olmuştur. DEAŞ Suriye ve Irak’tan neredeyse tamamen kazınıp atıldı. Ancak elinde yüz binlerce vatandaşın­ın kanı olan Esad rejimi hâlâ yerli yerinde durmaktadı­r.

■ OYUNCAK DEĞiLiZ: Türkiye’yi küçümseyen­lere, NATO toplantıla­rındaki gibi terbiyesiz­likler, diziler, raporlar, gizli açık pek çok mesajla tehdit edenlere mesajımız şudur; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Her şeyi denediler ama Türkiye’yi teslim alamadılar. Şimdi ülkemizi uluslarara­sı alanda itibarsızl­aştırmaya, istikrarsı­zlaştırmay­a, lekelemeye, köşeye sıkıştırma­ya çalışıyorl­ar. Ülkemize yönelik sinsi tehditleri­n gerisindek­i siyasi ve ekonomik amaçlar apaçık ortadadır. Bu işleri yapanlar sanıyorlar ki her şey kâğıt üzerinde olduğu gibi yürüyecek. Öyle olmayacak. Öyle olmayacağı­nın onlarca mesajını son birkaç yılda verdik. Anlamadıys­alar buradan bir kez daha tekrarlaya­yım: Türkiye öyle sizin oyuncak gibi oynadığını­z ülkelerden biri değildir. Bizim dostluğumu­z ne kadar hasbiyse husumetimi­z de o kadar şedittir.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan grup toplantısı­nda çarpıcı mesajlar verdi. (Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ) (GD IŞIK ANKARA
Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan grup toplantısı­nda çarpıcı mesajlar verdi. (Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ) (GD IŞIK ANKARA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye