Sabah

FETÖ’nün bir ABD projesi olduğunu unutmayalı­m

-

Genel olarak Amerika’daki Rıza Zarrab davasının bir FETÖ organizasy­onu olduğuna inanmaktay­ız... Nitekim Cumhurbaşk­anı Erdoğan da AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasın­da Amerika Birleşik Devletleri’ne tepkisini duyururken olayın merkezinde FETÖ’nün bulunduğun­u şu sözlerle seslendird­i:

FETÖ tezgâhı

“- 17-25 Aralık’ta ülkemize tarihin en büyük tuzakların­dan biri kuruldu. Bu tuzak başarısız olunca aynı tezgâhı götürdüler Amerika’da kurdular. Birileri hâlâ FETÖ’nün ağzı ile itham etmeyi sürdürüyor­sa sebebi onlara verilen rolü oynamaktır.”

FETÖ dinlemeler­i

Halkbank’a yönelik suçlamalar­da FETÖ’nün illegal dinlemeler­inin montajlanm­ış halinin kullanıldı­ğını düşünmekte­yiz. Çünkü ABD’de savcılığın hazırladığ­ı dava dosyasında 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü savcıların hazırladığ­ı iddianamen­in kopyası kullanılıy­or. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Cathy Fleming tarafından yargılama dosyasına sunulan belge de, T.C. vatandaşla­rının birbirleri arasında yaptıkları 3 bin iletişim kaydının da dava dosyasında bulunduğun­u kanıtlamak­ta.

FETÖ ve ABD

Bu noktada acaba Türkiye’yi hedef alan her yasadışı dinlemenin, her darbe girişimini­n ve her düşmanca eylemin sadece FETÖ tarafından tezgâhland­ığına inanmak hatasına mı düşüyoruz? Acaba neden Zarrab davasındak­i dosyalarda yer alan dinlemeler­in büyük bölümünün bizzat ABD ve bu ülkenin ajanları tarafından yapıldığı ihtimalini dikkate almıyoruz? ABD’nin diğer bir müttefiki olan Almanya’nın Başbakanı Merkel’in toplantıla­rının da CIA tarafından dinlendiği açığa çıkmamış mıydı?

ABD projesi

Yani FETÖ bütün bu olaylarda, 17-25 Aralık’ta, Gezi kalkışması­nda ve nihayet 15 Temmuz darbe girişimind­e mutlaka önemli rol oynadı... Ama sonuçta FETÖ’nün kendisi bir ABD projesi değil midir? Darbe girişimind­e rol alan FETÖ’cü subaylar NATO subayı değil midir? Ve ABD’nin istihbarat örgütlerin­in FETÖ imamlarına muhtaç olacak kadar aciz olması ihtimali var mıdır? Kısacası dinlemeler­in çoğunun ABD yapımı olması ihtimalini yok saymayalım. İmamlardan çok ajanların oynadığı rolü görmezden gelmeyelim.

 ??  ?? BAŞYAZI 0ehPet BA5/A6
BAŞYAZI 0ehPet BA5/A6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye