Sabah

Nihai kararı üç lider verecek

Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin katılacağı kritik üçlü zirvede Suriye’deki siyasi süreç ve İdlib’deki çatışmasız­lık bölgesiyle ilgili önemli kararlar alınacak. Erdoğan iki lidere terör örgütü PYD/ YPG ile ilgili uyarılarda bulunacak

-

Suriye’deki krizin çözümü için Türkiye-Rusya-İran liderleri Rusya’nın Soçi kentinde üçlü zirve gerçekleşt­irecek. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşk­anı Hasan Ruhani bugün Soçi’de bir araya gelecek. Üç ülkenin genelkurma­y başkanı ve istihbarat yetkililer­inin de katılacağı toplantıda Suriye’deki siyasi geçiş süreci, İdlib başta olmak üzere çatışmasız­lık bölgelerin­de yürütülen çalışmalar ve terörle mücadele konuları ele alınacak. Buluşma üç garantör ülke arasında gerçekleşt­irilen ilk en üst düzey görüşme olacak.

HA=IR/IK/AR <A3I/'I

Suriye meselesini­n ana gündem maddesi olduğu toplantı öncesinde üç ülkenin dışişleri bakanları Antalya’da bir araya gelmişti. Dün de üç ülkenin genelkurma­y başkanları Soçi’de bir araya gelerek toplantıyl­a ilgili son hazırlıkla­rını yaptı.

Dışişleri bakanları ve genelkurma­y başkanları­nın yaptığı çalışmalar­ın ardından zirveyle ilgili nihai kararı liderler verecek. Üç lider Suriye’deki siyasi süreç başta, özellikle İdlib’deki çatışmasız­lık bölgesinde yürütülen çalışmalar­ı ele alacak. Üç ülkenin garantörlü­ğünde yürütülen Astana görüşmeler­inde gelinen son nokta zirvede değerlendi­rilecek. Suriye’ye insani yardımları­n ulaştırılm­ası da gündem maddelerin­den biri olacak.

3<' <3* U<ARI6I

Terörle mücadelede işbirliğin­in de ele alınacağı toplantıda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın terör örgütleriy­le ayrımsız mücadele edilmesi gerektiği mesajını vermesi bekleniyor. Özellikle Suriye’nin kuzeyinde PYD-YPG terör örgütüne yönelik uyarıların­ı yapacak olan Erdoğan, bu terör örgütünün Suriye’deki Kürtlerin temsilcisi olmadığını ve müzakere sürecinde masada yer almaması gerektiğin­i vurgulayac­ak.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a zirvede Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik edecek.

 ??  ?? Hasan Ruhani Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, son olarak 13 Kasım’da Rusya’nın Soçi kentinde buluşmuştu.
Hasan Ruhani Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, son olarak 13 Kasım’da Rusya’nın Soçi kentinde buluşmuştu.
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye