Sabah

HAİN DOSTU AP VEKİLLERİ

PKK’nın terör örgütleri listesinde­n çıkması için kampanya başlatan iki AP vekili, bu kez FETÖ’nün firari örgüt abisiyle Brüksel Basın Kulübü’nde bir konferans gerçekleşt­irecek

- EDITöR: 2UKDQ 78RA1 TASARıM: 9DKLW ARS/A1

Geçen yıl 100 Avrupa Parlamento­su (AP) milletveki­linin PKK’nın terör örgütleri listesinde­n çıkması için imzaladığı kampanyayı başlatan iki AP vekili, bu kez Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bir özel üniversite­ye “sorumlu abi” olarak yerleştird­iği örgüt mensubuyla Brüksel Basın Kulübü’nde (BBK) bir konferans gerçekleşt­irecek.

Birleşik Sol Grubu’nun (GUE) Fransız parlamente­ri MarieChris­tine Vergiat ve Portekizli milletveki­li Ana Gomes, Şubat 2016’da başlattıkl­arı kampanya ile 100 AP vekilinin desteğini alsa da PKK’nın terör listesinde­n çıkmasını başaramamı­şlardı. Neredeyse hiçbir PKK programını kaçırmayan Vergiat, 5 yıl Kandil Dağı’nda PKK saflarında yer alan ve terör faaliyetle­ri sebebiyle kırmızı bültenle aranan HDP’nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru’yu AP’de ağırlamışt­ı. PKK yanlısı bu vekiller, daha önce Sabancı Üniversite­si’nde FETÖ’nün imamlığını yapan ve sonrasında Ekrem Dumanlı’nın özel kalemi olan Abdullah Yavuz Altun’la yarın Brüksel’de Türkiye karşıtı bir program düzenleyec­ek. ‘Özgür Seslerin Bastırılma­sı’ adlı BBK konferansı­na katılacak dördüncü isim ise, Pakistan ordusunu hedef almakla suçlandıkt­an sonra Hollanda’ya sığınan ve kendini “aktivist” olarak tanımlayan Waqass Goraya.

KAÇAK FETÖ’CÜLERİN YÖNTEMİ

BBK konferans tanımında Abdullah Yavuz Altun’dan Aya Altun diye bahsederke­n, Altun’un Belçika’ya kaçtıktan sonra bu yeni ismi kullandığı öğrenildi. Altun’un daha önce nisanda başka bir programda Türkiye’den nasıl kaçtığını ve Zaman gazetesi için Belçika’da ofis açma isteğini anlattığı ortaya çıktı. İsim değiştirme FETÖ kaçakların­ın 15 Temmuz sonrası başvurduğu yöntemler arasında. İsviçre medyasında Türkiye’ye karşı kara propaganda yayan İlyas Türkben, Hıristiyan­larca ilk şehit kabul edilen Aziz Stephane’ın ismini alarak ismini İlyas Stephane Türkben olarak değiştirmi­şti.

 ??  ?? Marie-Christine Vergiat %RÜKSEL
Marie-Christine Vergiat %RÜKSEL
 ??  ??
 ??  ?? Abdullah Yavuz Altun
Abdullah Yavuz Altun
 ??  ?? Ana Gomes
Ana Gomes
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye