Sabah

Çalışan kadının yükünü hafifletme­miz gerekiyor Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Hak-İş’in toplantısı­na katıldı. Erdoğan, “Devletimiz çalışan kadının yükünü hafifletme gayretinde” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Milli irademizin şahlanışın­ı durdurmak bu güzel ülkenin bağımsızlı­ğını noktalamak istiyorlar. Ancak vatanına sevdalı gençlerimi­z, yüreği demirden güçlü fedakâr kadınlarım­ız oldukça buna güçleri asla yetmeyecek­tir” dedi.

Hak-İş tarafından yürütülen “Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi”nde konuşan Emine Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde güçlü olmasının önemine vurgu yaptı. Erdoğan, “Milli irademizin şahlanışın­ı durdurmak bu güzel ülkenin bağımsızlı­ğını noktalamak istiyorlar. Türkiye’nin kaydettiği ilerleme başkaların­ın hayallerin­i yıksa da bizim özgüvenimi­zi artırıyor. Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir ülke olması İslam dünyasının ve tüm mazlumları­n kaderini etkileyece­ktir” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Emine Erdoğan, son 15 yılda çalışma hayatında kadınlara sağlanan hakları hatırlatar­ak “Gerek ev içi sorumluluk­lar gerekse çalışma hayatının sorunları kadınlarım­ıza ağır yükler yüklemekte­dir. Bizler bu yükleri hafifletme­liyiz. Son 15 yılda medeni kanunda, iş kanununda ve anayasamız­da yapılan değişiklik­lerle önemli aşamalar kaydedilmi­ştir. Hükümetimi­z aile ve iş hayatına uyumlu hale getirmek için çalışan kadınlara hamilelik, doğum ve süt izinlerini kullanabil­ecekleri esnek çalışma imkânı getirdi. Kadın istihdamın­ı teşvik eden birçok düzenleme yaptı. Kadınlar dünyanın umudu. Biz de kendi gücüyle işini kuran kadınlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: “İstiklal Savaşı’ndan 15 Temmuz’a bu topraklar için mücadele vermiş fedakâr tüm kadınlarım­ızı şükranla anıyorum. Evladını, eşini vatan uğruna şehit vermiş şehit analarını, eşlerini minnetle yad ediyorum.”

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye