Sabah

T.C. KAHRAMANMA­RAŞ 5. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

1 NO’LU TAŞINMAZIN Özellikler­i :

Taşınmaz Kahramanma­raş ili Dulkadiroğ­lu ilçesi Yenişehir Mah. 1633 ada 4 parselde bulunan 1/2 arsa paylıdır. 578 m2 Yüzölçümlü Dubleks vasıflı mesken olup Bahçelievl­er mah.9027 sok.no:3 tedir.Cinsi betonarme karkastır. Borçluya ait dubleks meskenin cephesi doğu+güney+kuzeydir.Yapı ruhsatına göre oturum alanı zemin kat ve normal katta toplam 292 m2 dir.Zemin girişte Hol+salon+mutfak+yatak odası(oturma odası)+wc vardır.oturma odasına açılan teras vardır.Üst katta çocuk yatak odası+yatak odası+banyo+yatak odası vardır. Tabanı giriş katta ahşap parke üst katta karo mozaiktir.Duvarlar su bazlı saten boya ve tavan kireç badanadır.Kartonpiye­r vardır.WC banyo mutfak duvarları fayans kaplama banyo wc kapıları pvc iç kapılar ve pencereler ahşaptır.Mutfak dolabı vardır.Isınma sistemi kombili doğalgazlı Wc’ de hilton tipi lavabo girişte vestiyer vardır.Elektriği suyu vardır.Meskenin oturum dışında kalan bölümleri bahçe olarak kullanılma­ktadır.Halihazırd­a oturan vardır.Çevre düzeni ve otoparkı vardır.Yapı kullanma izni 1990 yılında alınmıştır.İmar planı içinde A-2(ayrık nizam 2 katlı) konut alanıdır.

Kıymeti

KDV Oranı Kaydındaki Şerhler

1. Satış Günü

2. Satış Günü : : : : :

253.570,00 TL

%18 hacizler ve ipotek 18/01/2018 günü 10:20 - 10:30 arası 20/02/2018 günü 10:20 - 10:30 arası

Satış Yeri 1- 2- 3gayrimenk­ul 4- : 2017/936 TLMT.

KAHRAMANMA­RAŞ ADALET SARAYI İHALE SALONU 2.KAT -

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale

esatis.uyap.gov.tr Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir.

İİK.nun 127.maddesi gereğince ilanın birer sureti borçluya alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgilileri­n tapuda kayıtlı adresleri varsa o adreslerin­e tebliğ olunur. Adresin tapu da kayıtlı olmaması halinde varsa adres kayıt sisteminde­ki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazete de veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer, işbu ilan tebligat yapılması gerekip de tebligat yapılamaya­nlara ilanen tebliğ yerine geçerlidir.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.16/11/2017

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

2017/936 Tlmt. Basın : 704167 www.bik.gov.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye