Sabah

Beşiktaş hak ettiğini aldı

-

KOLAY değil, Avrupa’nın en dev takımları değil ama devlerin hemen bir tık altında olan 3 tane takımla mücadele edip grup birincisi olmak. BEşIktAş tArIHI IçIn çok

AmA çok Büyük BAşArı. Üstelik maça baktığımız­da da her ne kadar hakkı beraberlik gibi görünse de oyunun genel kontrolü Beşiktaş’ın elindeydi. İlk yarının ikinci bölümünde Porto biraz fazla adamla ve sık gelse bile ve bu geldiği dakikalard­a golü bulsa bile Cenk ile birlikte Beşiktaş hem golü buldu hem de kontrolü tekrar ele aldı. YEDIğI Gol BEşIktAş DEFAnsının uyumAsınDA­n GElDI. Sağdan çalışılmış bir serbest vuruş kullandıla­r, paslaştıla­r, sağdan giren Portolu, Felipe’ye çıkarttı, o da iyi vurdu. Ama daha sonra sahaya en iyi yerli santrfor Cenk çıktı. Golü TAlIsCA DEğIl DE CEnk

AtsAyDı, AmA CEnk’In yAptığı HArEkEtlEr­I TAlIsCA yApsAyDı, CEnk’E Bu kADAr

Artı yAzmAzDı. Her ne kadar golü Cenk atmasa da topu alışı, adamı geçişi, içeri girişi ve ustalık dolu bir pasla Talisca’nın önüne yuvarlayış­ı adeta onu izlemeye gelen menajerler­e bir mesaj gibiydi. Talisca da kendisine ‘al da at’ denen bu pası sadece dokunarak gol yaptı. Bu DAkIkADAn sonrA vE tüm IkInCI DEvrE mAçın mutlAk kontrolü BEşIktAş’ın ElInDEyDI.

Fazla üretmesele­r de fazla pozisyon yakalamasa­lar da oyunu sürekli domine eden Kara Kartal hak ettiği grup liderliğin­i aldı ve işi bitirdi.

İkinci yarıda verilen sadece tek pozisyon var. Onda da Aboubakar sağdan girip bomboş adamın önüne yuvarladı. O iyi vursa belki gol yapacak, ama yapabilece­ği en kötü vuruşla golü kaçırdı.

BEşIktAş uluslArArA­sı GörEvInI yüzDE 100 BAşArıylA tAmAmlADı vE Artık LEIpzIG DEplAsmAnı BIr pArA mAçı yA DA prEstIJ mAçı olArAk kAlACAk.

Dünyadaki hangi takım oyuncusuna sorarsanız sorun, hakem kim olsun diye kesinlikle İspanyol Lahoz’u derler. HEm

çok IyI HAkEm HEm çok IsABEtlI kArArlArı vAr AmA En önEmlI özEllIğI sAHADA

BIr DADı GIBI. Gülüyor, oyuncuları okşuyor, sinirlenen­i yatıştırıy­or ve bir bakıyorsun­uz maçın mutlak hakimi Lahoz olmuş. Dün gece de kusursuzdu hem de her yönüyle.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye