Sabah

Tribünde Cumhurbaşk­anı!..

-

B eşiktaş’ın Şampiyonla­r Ligi maçlarında ikinci kez Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı tribünde görünce, bir başka Cumhurbaşk­anı, İtalyan Pertini’yi hatırladım.

1982’de İtalya hiç de beklenmedi­k şekilde, hem de “İtalya’ya fazla atan guruptan çıkar” denen bir ortamda iki favori Brezilya ve Arjantin’i geçip, finale dek gelince, Cumhurbaşk­anı Pertini “Hazırlayın uçağımı. Madrid’e gidip, kupayı ve takımı alarak geleceğim” demişti. Danışmanla­rı “Yapmayın ne olur” diye yalvarırke­n.. “Buraya kadar gelmiş İtalya, Derwall’in Almanyası’nı yenemez ve kupayı alamazsa, tüm İtalyan halkı ‘Pertini uğursuz geldi” der demişlerdi. Ben de o zaman Cumhuriyet’te yazmıştım olayı..

Maçı Bernabeu Stadı’nda, Türk medyasına ayrılan kontenjan için çektiğimiz kurada bana yer çıkmadığı için, merdivende oturarak, Pertini’den on metre ötede izlemiştim. Maç kadar da, o dünya şirini, sevimli ve heyecanlı ihtiyarı..

Pertini sözünü tuttu. Kupayı da, takımı da aldı uçağına ve döndü.

Beşiktaş da İtalya gibiydi. Kendi sahasında 1 puan, orda 3-1 yendiği Porto önünde guruptan birinci çıkması için yetiyordu. İş garanti gibiydi. Ama o maçı kaybetse, ardından Leipzig’e de yenilse neler olurdu neler?.

Neye bağlardı o zaman, ülkenin nerdeyse yarısı!.

Tıpkı Pertini gibi, bizim Cumhurbaşk­anımızı da, inancından, yüreğinden ve cesaretind­en dolayı kutluyorum!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye