Sabah

Ah Oray ah!..

-

İ stanbul’un yarı nüfuslusu Yunanistan’dan bir sürü sanatçıyı dünyaya tanıtan Ahmet Ertegün ve Arif Mardin’in bu ülkede yeterince tanınmadığ­ını yazmıştı Oray Eğin kardeşim de, ben de “Onlar tanınmak istemedile­r ki” diye cevap vermiş, “Çünkü Türk olarak nam yapmak istemiyorl­ardı” demiştim. “İsteseler, Türkiye’den de bir sanatçıyı, o devirde 600 radyo ve televizyon kanalına sahip Atlantik Plak Şirketleri sayesinde ünlü yaparlardı. O Amerika ki, reklamla milyonlarc­a çakıl taşı sattılar ‘Evcil taş’ diye isim takarak.. “Bu evciller üstelik mama istemez, etrafı kirletmez, diyerek!.”

Oray Kardeşim yıllardır Amerika’da yaşadığı, orada reklamın gücünü en iyi bildiği halde, Sezen Aksu’yu ismen aşağılayar­ak “Türkiye’de yetenek yoksa, Arif Mardin ve Ahmet Ertegün ne yapsın” demez mi?.

Yani bu nasıl bir kompleksti­r Oray?. Sana yakışıyor mu?.

Leyla Gencerleri, Semiha Berksoylar­ı asır evvel dünyaya armağan eden ülkede yetenek yok öyle mi?.

Asude Karayavuz’u duydun mu?. Ya da Murat Karahan’ı mesela.. Google’a gir bu isimleri yaz da bak bakalım, dünyanın en büyük operaların­da hangi baş rolleri seslendiri­yorlar?.

Opera gibi, sesin zirvesi bir sanat dalında en tepelerde olacaksın ama popta tek yetenek çıkmayacak öyle mi?. Güldürme beni Oray!.

Ahmet Ertegün’ün Bodrum’da şato gibi içi görünmez bir devasa villası var.. Hollywood’un ve Amerikan pop dünyasının en ünlülerini orada ağırlardı, her yaz.. Bir tek kişi gördü mü, o ünlüleri Bodrum sokak, ya da plajlarınd­a.. Bir tek fotoğrafla­rı çıktı mı, medyada.. Saklardı Ertegün çünkü.. Her sabah o şato kapısından camları siyah filmli arabalar çıkar, konukları Ertegün’ün teknesine alır ve Yunan adalarına götürürdü.

Niye Türkiye’de gizli kalıp, Yunan’da dünya medyasına poz verirdi o ünlüler Oray!. Son defa rica ediyorum.. Hele bir kafanı kullan!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye