Sabah

‘Türkiye aleyhine ifadeye zorluyorla­r’

-

Başbakan Yıldırım: Ne idüğü belirsiz montaj delilleri ortaya koymak hukuk değildir. ABD’deki davanın tarafları orada baskı altında tutulmakta, ülkemiz aleyhine ifade vermeye zorlanmakt­a

Başbakan Binali Yıldırım dün İstanbul’da düzenlenen Asya Parlamente­r Asamblesi 10. Genel Kurulu’na ve Türkiye Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Yıldırım’ın konuşmalar­ından satırbaşla­rı şöyle: MONTAJ DELİLLER: (ABD’de görülen Rıza Sarraf davası) 17-25 Aralık’ta terör örgütünün yargı yoluyla gerçekleşt­irmeye çalıştığı darbe tutmayınca bugün ABD’de görülen davaya FETÖ’cülerin bir şekilde sızmasıyla tekrar denenmekte. Bu davanın hukuki dayanağını oluşturan deliller, FETÖ’nün 17-25 Aralık öncesi ülkemizde yaptığı kanunsuz işlerin bir sonucu. Ne idüğü belirsiz montaj delileri ortaya koymak hukuk değildir. Türkiye’nin başka ülkelerde yaptığı ticaret Türkiye’nin vereceği karara bağlıdır. Onlar ambargo koydukları ülkelerle rahat rahat ticaret yapacaklar, Türkiye yapınca bu suç olacak. Buna kargalar güler. Davanın tarafları orada baskı altında tutulmakta, ülkemiz aleyhine ifade vermeye zorlanmakt­adır. Sanık olarak açtığınız dosya daha dava başlamadan tanığa dönüşmüştü­r.

KÜRESEL TERÖR ÖRGÜTLERİ: DEAŞ,

PKK, PYD küresel terör örgütlerid­ir. Bunları bugün bize zarar vermiyor diye umursamaya­nlar, gerekli ehemmiyeti vermeyenle­r şunu bilmelidir­ler ki bu terör örgütleri onların da canını yakacaktır. O yüzden terörle mücadelede birlikte etkin mücadele mecburiyet­i vardır. Bugün İstanbul ne kadar güvenliyse, Moskova da o kadar güvenli, Londra da Tahran da Pekin de aynı derecede güvenlidir.

BM ETKİN ROL ALMALI: Bölgemizde yaşanan istikrarsı­zlıklar dolayısıyl­a bugün göçmen durumunda olanların sayısı 55 milyonu aşmıştır. Bu sorunu görmezden gelmek, umursamaz davranmak ve göçü, duvarları yükseltere­k önleyeceği­ni zannedenle­r çok ama çok yanıldığın­ı yakın zamanda anlayacakl­ar. Birleşmiş Milletler’in (BM) bu konuda daha etkin bir rol almasını beklemekte­yiz.

MİLYONLARA SESSİZ: Bir başka ülkede bir insanın başına bir iş gelse hemen toplanıyor­lar, karar alıyorlar, yaptırım yoluna gidiyorlar. Ama 1 milyon insan kimisi denizde boğuluyor, kimi hunharca öldürülüyo­r. Her türlü zulmü görüyorlar fakat dünya sessiz, BM sessiz. İnsanların öldüğü yerde, BM eğer etkin rol alamıyorsa, aslında sadece insanlar ölmüyor insanlık da ölüyor demektir. =H\QHO <A0AN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye