Sabah

DEVLET ELİYLE BEBEK GASPI

Son dönemde ırkçılıkta sınır tanımayan Avusturya’da üç aylık Türk bebek Muhammed Ali, Hıristiyan bir aileye verilmek üzere ailesinin elinden alındı

-

Avusturya’da yaşayan üç çocuklu Ersin (34) ve Özden San çiftinin 26 Ağustos’ta dünyaya gelen bebekleri Muhammed

Ali, Gençlik Dairesi tarafından resmen gasp edildi. Avusturya devleti, üç aylık bebeklerin­i aldığı ailenin diğer çocukların­a da göz dikince anne Özden San, çareyi çocuklarıy­la Türkiye’ye dönmekte buldu. Acılı anne Özden San, yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı:

ÖNCE TEHDİT SONRA GASP

“Bebeğimizi­n doğumundan yaklaşık 3-4 hafta sonra bir görevli geldi ve kuvözde olan bebeğimizl­e ilgilenmed­iğimizi öne sürerek Gençlik Dairesi tarafından alınacağın­ı söyleyerek tehdit etti. Ardından evimize gelerek incelemele­rde bulundular. Kontrolde ‘Neden yedek kıyafetler­i yok’ ve ‘Neden yedek mama kutusu yok’ gibi sorularla bizi baskı altına aldılar.”

‘ANNEM DAVA AdTI’

Daha sonra bizi Gençlik Dairesi’ne çağırdılar ve ‘Çocuğunuz Hıristiyan bir koruyucu aileye verilecek’ dediler. Bizden ‘Kendi rızamızla çocuğumuzu koruyucu aileye teslim ediyoruz’ diye kâğıt imzalamamı­z istendi. ‘İmzalamazs­anız diğer çocukların­ızı da alırız’ diye tehdit ettiler. Annem Nebahat Avanoğlu, bebeğim Muhammed Ali için velayet davası açtı.

‘İKİ KIZIM TEHLİKEDE’

Diğer çocukları Elasu ve Yağmur’u da kaybetmeme­k için Türkiye’ye döndüğünü anlatan Özden San, “Birkaç gün önce kızlarım Elasu ve Yağmur’un velayetini de benden aldıkların­ı öğrenip şoke oldum. Tekrar Avusturya’ya dönersem iki kızım da elimden alınacak. Avusturya’da böyle çok mağdur var. Bu tamamen Türk düşmanlığı kokan ırkçı bir karar” diye konuştu.

 ??  ?? Ersan-Özden San çiftinin 3 aylık bebekleri Muhammed Ali’yi Avusturya devleti gasp etti.
Ersan-Özden San çiftinin 3 aylık bebekleri Muhammed Ali’yi Avusturya devleti gasp etti.
 ??  ?? Anne Özden San kızları Elasu ve Yağmur ile Türkiye’ye döndü.
Anne Özden San kızları Elasu ve Yağmur ile Türkiye’ye döndü.
 ??  ?? FuUNan HAYKIR SA%AH
FuUNan HAYKIR SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye