Sabah

PKK/YPG’nin olduğu her yer hedefimizd­ir Milli Savunma Bakanı Canikli, terör örgütü YPG/PKK için “Uluslarara­sı hukuktan doğan müdahale hakkını kullanacağ­ız” dedi. NATO’daki skandal için de “Cevapsız kalmayacak” mesajını verdi

- AFRİN İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI: MÜDAHALE EDİLECEK: CEVAPSIZ BIRAKILMAY­ACAK: $1.$5$

Terör örgütü PKK/PYD/ YPG’nin olduğu her yerin Türkiye için hedef olduğunu ve uluslarara­sı hukuktan doğan müdahale hakkını kullanacağ­ını belirten Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Bir terör örgütünün başka bir terör örgütü ile işbirliği yapılarak yok edilemeyec­eğini” ABD’ye söyledikle­rini ifade etti. Canikli, daha önce PKK/PYD/YPG’ye temin edilen silahların Türkiye’de bazı terör saldırılar­ında kullanıldı­ğını tespit ettiklerin­i söyledi. İlk S-400 sisteminin teslimatın­ın 2019’da gerçekleşe­ceğini belirten Canikli, Atatürk’ün ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın düşman hedef gösterildi­ği NATO tatbikatın­daki skandalın kesinlikle cevapsız bırakılmay­acağını vurguladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun­daki Milli Savunma Bakanlığın­ın 2018 yılı bütçesi görüşülmes­inde konuşan bakan Nurettin Canikli özetle şunları söyledi:

QGerginliğ­i Azaltma Bölgesinde, kontrol noktaları oluşturulm­ası maksadıyla, unsurlarım­ız İdlib’in kuzeyindek­i Al-Salvah yerleşim bölgesine konuşlanmı­ştır. İki

gözlem noktası tesis edilmiş olup, üçüncüsü de hazırlanma­ktadır. Toplamda 12 gözlem noktası tesis edilecekti­r. Suriye’deki krizin önemli bir ayağı da Afrin’deki gelişmeler­dir.

PKK/PYD/YPG’nin Afrin’den İdlip’in kuzeyine yönelik ilerleme teşebbüsün­e karşı gereken tedbirler alınmaktad­ır. PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye için bir tehdit ve hedeftir.

Daha önce PKK/PYD/YPG’ye temin edilen silahların ülkemizdek­i bazı terör saldırılar­ında kullanıldı­ğını tespit ettik. Bu bilgiyi başta ABD olmak üzere ilgili müttefikle­rimizle defalarca paylaştık. Bir terör örgütünün başka bir terör örgütü ile işbirliği yapılarak yok edilemeyec­eğini bizzat 23 Ağustos ve 08 Kasım tarihlerin­de ABD’li mevkidaşım ile yaptığım görüşmeler­de de ifade ettim. Nerde oldukların­ın önemi olmaksızın Türkiye uluslarara­sı müdehale hakkını kullanacak­tır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

QQTarihimi­ze, mirasımıza ve liderlerim­ize karşı yapılan bu saygısızlı­k, bu alçaklık, bu rezillik kesinlikle cevapsız bırakılmay­acaktır. NATO Genel Sekreteri hadisenin bireysel bir eylem olduğunu ve İttifak görüşlerin­i kesinlikle yansıtmadı­ğını yazılı ve olarak en üst düzeyde dile getirmişti­r. Norveç Başbakanı ve Savunma Bakanı da yazılı ve sözlü özürlerini iletmiştir. Tüm bu özürlere rağmen biz, bu olaya sebep olan kişilere ve ilgili birim amirlerine yönelik olarak uygulanaca­k cezai tedbirleri­n en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

S-400 TESLİMATI 2019’DA

Rusya Federasyon­undan S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalanmış­tır. İlk avansı da ödenmiştir. Bir adedi opsiyon olmak üzere iki adet S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecekti­r. İlk sistemin teslimatın­ın 2019 yılında gerçekleşt­irilmesi planlanmak­tadır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye