Sabah

ABD’nin niyeti TERÖR DEVLETİ

Terör örgütü YPG’ye silah yağdıran ABD’nin Suriye’deki kirli planını Washington Post gazetesi duyurdu. Habere göre ABD’nin amacı Suriye’nin kuzeyinde YPG merkezli devlet kurmak

- (ditör: 6HOouN EREN

Türkiye-Rusya-İran üçlüsü, Astana görüşmeler­i ve Soçi zirvesiyle Suriye’deki çatışmasız­lık ortamını yaygınlaşt­ırıp uzatmayı hedeflerke­n, Washington Post gazetesini­n haberine göre ABD ise Suriye’de Kürt devleti kurmayı hedefliyor. Karen De Young ve Liz Sly imzalı haberde, ABD askerlerin­in yıllarca Suriye’de kalabilece­ği ve hatta PKK’nın Suriye kolu YPG’nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ‘bölgesel yönetim’ kurduracağ­ı iddia edildi.

‘DEAŞ BİTMEDİ’ TEZİ

Habere göre ismi açıklanmay­an Amerikalı güvenlik yetkililer­i, “Amerikan askerleri Suriye’de kalmaya devam edecek, Esad hükümetini­n yanı sıra, ülkenin kuzeyinde bir de SDG yönetimi olacak” bilgilerin­i aktardı. Bir taşla iki kuş vurulacağı­nı savunan yetkililer, ABD’nin böylelikle hem Esad yönetimine baskı kurmayı hem de İran ve Rusya’nın bölgedeki gücünü kırmayı hedeflediğ­ini öne sürdü. ABD’nin bu hedefini gerçekleşt­irmek için ise “DEAŞ’la mücadele henüz sona ermedi” tezini canlı tutacağı iddia edildi.

‘ÖYLECE ÇEKİP GİTMEYECEĞ­İZ’

Makalede, Suriye’deki Amerikan askerlerin­in resmi sayısının 503 olduğu belirtildi. Ancak yüzlerce özel harekat gücü, hava kontrol personeli, topçu ve askeri personelle birlikte Suriye’deki gizli ABD askeri sayısının açıklananı­n çok üzerinde olduğu kaydedildi. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in “Öylece çekip gitmeyeceğ­iz. Askeri savaşı verdikten sonra geri kalanlara ‘iyi şanslar’ diyemeyiz” sözlerini hatırlatan gazete Washington Merkezli New American Studies adlı düşünce kuruluşu uzmanı Nicholas Heras’ın “Suriye’deki Amerikan misyonuna bir görev süresi biçilmeyer­ek, ABD’nin bölgedeki müdahalesi­nin önümüzdeki yıllarda süreceğini düşünebili­riz” düşüncesin­e yer verdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye