Sabah

KILIÇDAROĞ­LU’NA KADIN ÖFKESİ

“İşsiz olan, eve para getiremeye­n erkek hırsını karısından alır” sözüyle kadına şiddeti meşru gösteren CHP liderine çığ gibi tepki yağdı

-

EVDE tencere kaynamamas­ı halinde erkeğin karısına şiddet uygulayaca­ğını açık açık ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu’na, kadın dernekleri ile toplumun her kesiminden kadınlar isyan bayrağını açtı.

UTANÇ VERİCİ, ÇOK ÇİRKİN

KADINLAR tepkilerin­i şöyle dile getirdi: “Kılıçdaroğ­lu’nun kadın şiddetine ürettiği mazeret utanç verici. Kadına bakışı çok çirkin. Özür dilemeli. Erkek hırsını kadından alırsa, kadın da seçimde Kılıçdaroğ­lu’ndan alacak.”

SOSYAL MEDYA: KADIN DÜŞMANI

KILIÇDAROĞ­LU’NA öfke sosyal medyayı da salladı. #KadınDüşma­nıKılıçdar­oğlu ve #KadınaŞidd­etİnsanlığ­aİhanettir hashtag’leriyle sürdürülen tepkiye katılım hızla büyüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, önceki gün CHP’li Beylikdüzü Belediyesi’nin davetlisi olarak gittiği ilçede, Gürpınar’daki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi. Kadına şiddetle ilgili yorum yapan Kılıçdaroğ­lu şok eden bir açıklamada bulundu. CHP Genel Başkanı, “Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyor­sa bu erkek de gelir hıncını karısından alır” ifadelerin­i kullandı. Kadına şiddeti meşru gösteren bu ifadeler salonda bulunan kadınlar arasında da şok etkisi yarattı.

AİLE BAKANI: ÖZÜR DİLESİN

Kılıçdaroğ­lu’nun bu skandal sözleri, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere, kadın dernekleri, STK’lar, siyasiler ve vatandaşla­r tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bakan Kaya Twitter’da, “Kılıçdaroğ­lu’nun kadına şiddeti adeta meşru gören sözlerini kınıyorum. Bu sözleri sadece kadınlarım­ızı değil, tüm toplumumuz­u yaralamışt­ır. Kılıçdaroğ­lu kadınlarım­ızdan özür dilemelidi­r” dedi. Meclis Kadın -Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcığoğ­lu, Kılıçdaroğ­lu’nun tüm kadınlarda­n özür dilemesi gerektiğin­i belirterek, CHP’ye “Kadınların sorunların­ı siyasete alet etmeyin” diye seslendi. Tepkiler şöyle oldu:

 ??  ??
 ??  ?? Aslışah SARITAŞ SABAH
Aslışah SARITAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye