Sabah

2018’DE 500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALINACAK

Başbakan Binali Yıldırım: 2019 sonuna kadar bütün okullarda tekli eğitime geçilecek. Gelecek yıl 500 civarında engelli öğretmenin ataması yapılacak. Öğrenciler­inize mutlaka vatan sevgisi ve iyimserlik aşılayın

-

BAŞBAKAN Yıldırım, Öğretmenle­r Günü’nde 81 ilden gelen öğretmenle­ri kabulünde konuştu: Gelecek sene 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleşt­ireceğiz. 2019 sonunda bütün okullarımı­zda tekli eğitime geçeceğiz. Şu anda okul, derslik ve öğrenci sayısı bakımından öğretmen sayımız yeterli görünüyor. Ama sorun dağıtımda.

Başbakan Binali Yıldırım, 2019 sonuna kadar bütün okullarda tekli eğitime geçecekler­i müjdesini verdi. Yıldırım, “Bazı illerimizd­e şimdiden geçmeler oldu. Bu kapsamda tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımı­z var. 15 yılda 300 bine yakın derslik yapmış bir iktidar olarak önümüzdeki 2 yılda 58 bin dersliği haydi haydi yaparız” dedi.

Başbakan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenle­r Günü dolayısıyl­a 81 ilden gelen öğretmenle­rle Çankaya Köşkü’nde kahvaltıda bir araya geldi. Bütün öğretmenle­rine ve öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım’a teşekkür eden Yıldırım, şunları söyledi:

■ YENİLİKÇİ EĞİTİM SİSTEMİ: Genç nüfusumuz ülke olarak bizim en büyük zenginliği­mizdir. Ancak bu potansiyel­i harekete geçirebilm­ek için dinamik, yenilikçi, modern bir eğitim sistemine sahip olmamız gerekiyor. Eğitim sistemimiz­i kalkınma hedeflerim­ize ve hızımıza uygun şekilde geliştirme­liyiz.

■3 MİLYAR DERS KİTABI: 2003’te 11 milyar lira olan eğitim bütçesi, 134 milyar 727 milyon liraya ulaştı. Yaklaşık 3 milyar ders kitabının 15 yıldır öğrenciler­e ücretsiz dağıtıyoru­z. Öğrencilik yıllarımı hatırlıyor­um, okul açılırdı biz, kırtasiye kırtasiye dolaşır, kitapları tamamlamay­a çalışırdık. Şimdi okul açılınca kitaplar hazır. Çocuklar, “Nasıl alırım. Param var mı?” diye endişe etmiyor.

■ 500 ENGELLİ ÖĞRETMEN: Bugün 1 milyonun üzerinde öğretmenim­iz var. Buraya nereden geldik? 500 binden. Geçen 15 yılda 584 bin 288 yeni öğretmen ataması yaptık. Ayrıca yine bu dönemde 4 bin 522 engelli kardeşimiz­in de öğretmen mesleğine atamasını yaptık. Bu rakam 2002 öncesi bin 668’di. Önümüzdeki sene içinde de 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleşt­ireceğiz.

■ SINIF BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 17: Öğrenci sayısını, öğretmen sayısına böldüğümüz zaman sınıf başına düşen öğrenci sayısı 17. Peki sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, dolayısıyl­a sınıflar kalabalık, bazı yerlerde de fazla var. Zaman içinde inşallah bu dengelemey­i de yapacağız. Genç öğretmen kadrosuna sahibiz. Öğretmen sayımızın yüzde 66’sı 40 yaş ve aşağısında­n oluşuyor.

■ 2019’DA TEKLİ ÖĞRETİM: 2019 sonunda bütün okullarımı­zda tekli eğitime geçeceğiz. Hatta bazı illerimizd­e şimdiden geçmeler oldu. Tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımı­z var. 15 yılda 300 bine yakın derslik yapmış bir iktidar olarak, önümüzdeki 2 yılda 58 bin dersliği haydi haydi yaparız. Öğretmenli­k mesleğini hak ettiği seviyeye ve standartla­ra ulaştırınc­aya kadar durmayacağ­ız. Gereken her türlü adımı Cumhurbaşk­anımız

Sayın Tayyip Erdoğan’ın direktifle­riyle atmaya devam edeceğiz. Sevgili öğretmenle­r, maddi ve fiziki şartlar elbette önemli ama yaptığınız işten haz duymuyorsa­nız, eğer mesleğiniz sizi mutlu etmiyorsa o zaman başarı mümkün değildir.

■ KARAMSARLI­K DEĞİL UMUT: Einstein ve Edison, her ikisi de okulda başarısız görülmüş öğrenciler. Öğretmenle­ri ‘Bu çocuktan bir şey olmaz’ kanaatine varmışken ikisi de bugün bilime yön veren önemli buluşları yapan isimlerdir. Bu nedenle ihtiyacımı­z olan şey, ‘Senden bir şey olmaz’ diyerek karamsarlı­k aşılayan değil, Urfalı Aysel öğretmen gibi, ‘Sizler dünyayı daha güzel hale getireceks­iniz’ diyerek umut aşılayan öğretmenle­rimizdir. Bizim müzik öğretmeni Nuri Dağdelen gibi öğrenciler­iyle hayatın ritmini yakalamayı başaran öğretmenle­rimize ihtiyacımı­z var. Engelli öğrencisin­i 4 yıl boyunca sınıfta kucağında taşıyan Sivaslı Hakan öğretmen gibi fedakâr öğretmenle­rimize ihtiyacımı­z var. Lösemi hastası çocuklara umut ışığı olan Nesibe öğretmenle­re, öğrenciler­ine okumayı yazmayı sevdiren edebiyat öğretmenle­rine ihtiyacımı­z var.

 ??  ?? Kabule katılan öğretmenle­r Başbakan Yıldırım’a büyük ilgi gösterdi.
Kabule katılan öğretmenle­r Başbakan Yıldırım’a büyük ilgi gösterdi.
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ Başbakan ve eşi, şehit Aybüke öğretmenin ailesiyle aynı masada oturdu. Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde kahvaltıda bir araya geldiği öğretmenle­rle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ Başbakan ve eşi, şehit Aybüke öğretmenin ailesiyle aynı masada oturdu. Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde kahvaltıda bir araya geldiği öğretmenle­rle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye