Sabah

Cuma namazında KATLİAM

Mısır’ın Sina yarımadası­ndaki Ravda Camisi cuma namazında kan gölüne döndü. Kimliği belirsiz kişiler, bombalar ve silahlarla vaaz sırasında 235 kişiyi öldürdü, 124 kişiyi de yaraladı

-

Mısır’da Sina yarımadası­nın kuzeyindek­i El Ariş kenti yakınların­da Ravda isimli bir camiye bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Gazze sınırındak­i kentte cuma namazı kılındığı anda gerçekleşt­irilen eylemde 235 kişi yaşamını yitirirken, en az 124 kişi de yaralandı. İngiliz Reuters haber ajansının Mısır kaynakları­na dayandırdı­ğı bilgilere göre saldırganl­ar 4 araç ile camiye geldi.

ÜSTLENEN OLMADI

İlk olarak bombalı saldırı gerçekleşt­iren saldırganl­ar ardından cemaatin üzerine ateş açtı. Mısır basını saldırının cuma namazı sırasındak­i vaaz verilirken yaşandığın­ı aktardı. Camiyi kan gölüne dönüştüren eylemi henüz üstlenen olmadı. Ancak bölgede son yıllarda terör örgütü DEAŞ’a bağlılıkla­rını açıklayan militanlar birçok kanlı eylem gerçekleşt­irdi. Dolayısıyl­a bu saldırının arkasında da DEAŞ’ın olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Cami katliamı Mısır’daki en kanlı saldırılar­dan biri oldu. Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Saldırganl­arın akibeti hakkında açıklama yapılmadı.

SİVİLLERİ ÖLDÜRÜYORL­AR

DEAŞ, İsrail ve Gazze Şeridi’ne sınırı bulunan yarımadada­ki askerlere ve polislere olan saldırılar­ını son zamanlarda sıkılaştır­mıştı. 2014’te 31 askerin ölümüne neden olan bir intihar saldırısın­ın ardından Cumhurbaşk­anı Abdül Fettah Sisi, Mısır’ın Sina yarımadası­nın “terör yuvasına” dönüşmeye başladığın­ı açıklamışt­ı.

Terör örgütü DEAŞ militanlar­ı bölgede sivilleri de sık sık hedef alıyor. Geçtiğimiz nisan ayında iki Kıpti kilisesine saldırı düzenlenmi­ş ve en az 100 Hıristiyan hayatını kaybetmişt­i. Bu saldırılar­ın ardından çok sayıda Hıristiyan ülkeden kaçmıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye