Sabah

Bankalar uyuyor mu?.

-

Bitmiyor.. Cep telefonuna attıkları mesajlarla insanları dolandıran, banka hesapların­ı boşalttıra­n, yastık altı altınların­ı bozdurtan, mücevherle­rini sattıranla­r bitmiyor..

Her gün duyuyor, her gün okuyoruz.

“Bu kadar mı kolay insan dolandırma­k” diye bir emekli polis dostuma sordum.. Anlattı. Dondum kaldım.. “Dolandırıl­anlar genelde yaşlı insanlar, istatistik­lere bakarsan.. Ve de genelde Güney Doğu bölgemizde­n.. O bölgenin yaşlıların­ı korkutmak daha kolay oluyor, demek ki.. Şimdi son okuduğum bir haberi söyleyeyim sana.. Suriye sınırındak­i köylerden birinden 82 yaşında bir kadın, cebine gelen bir tehditten korkup, bankadaki 600 bin lirasını çekip, götürmüş, elleriyle çeteye teslim etmiş” diye anlattı, arkadaşım ve sordu..

“Yahu 82 yaşındaki bir kadın, bankadaki tüm hesabını cart diye boşaltırke­n, o bankada çalışan ve 600 bin lirasının tümünü teslim eden görevliler­den biri merak etmez mi, ‘Teyze senin kimin kimsen yok mu?. Bunca parayı niye çekiyorsun.. Oğlun, kızın varsa, onlardan biriyle gelsene’ demez mi?.”

Dostum ne kadar haklı değil mi?. Her gün gazetelerd­e bu tür dolandırıc­ılık haberleri çıkarken, bir veznedar, 82, yazı ile seksen iki yaşındaki bir kadın hesabını boşaltırsa, merak etmez mi?.

İçişleri Bakanlığı bir genelge ile Bankaları ve kuyumcular­ı da uyarmalı.. Bu uyarmadan sonra, özellikle yaşlı insanların her dediklerin­i anında yaparak, dolandırıc­ılarla adeta ortak gibi çalışanlar­dan da hesap sormalı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye