Sabah

Amaç, 21’inci yüzyılı Türkiye yüzyılı yapmak

-

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çankaya Köşkü’ndeki programda, “Amacımız daha güçlü, daha müreffeh bir ülke için milli ve manevi değerlerim­ize bağlı, evrensel değerlere açık, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştiren öğretmenle­rimizle 21. yüzyılı, Türkiye’nin yüzyılı yapmaktır” dedi. Bakan, özetle şöyle dedi:

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ

■ “Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretme­nlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenle­rimizin Öğretmenle­r Günü’nü kutluyorum. Ülkemizin geleceğini­n teminatı gençlerimi­zin demokratik değerlerle buluşmasın­da, ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerin yetiştiril­mesinde en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenle­rimize aittir. Öğretmen ne kadar iyiyse, sistem de o kadar iyidir.

■ Lisans eğitimleri­nin yapılandır­ılmasına, öğretmen alımına, adaylık ve yetiştirme süreçlerin­e, öğretmenle­rin mesleki gelişimler­ini teşvik etmeye, performans­larının değerlendi­rilmesine, kariyer gelişimine ve çalışma şartlarını­n iyileştiri­lmesine kadar pek çok hususta yol haritası niteliğind­e olan Öğretmen Strateji Belgesi bu yıl Resmi Gazete’de yayımlandı.

■ OECD ülkeleri arasında en fazla öğretmen olmak isteyen kişi Türkiye’de bulunuyor. Öğretmenli­k Türkiye’de en itibarlı mesleklerd­en biridir. Önümüzdeki dönemde Öğretmen Akademisi’ni hayata geçireceği­z. Bununla ilgili yönetmelik taslağımız­ı da hazırladık.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye