Sabah

Hem öğretmen hem müdür hem de hizmetli...

Bingöl’ün Tarhan köyünde görev yapan Seda öğretmen, her sabah sınıfını temizleyip sobayı yakıyor. Ardından da 11 öğrencisin­e ders veriyor. Seda Bilir “Burası benim cennetim” diyor

-

BİNGÖL’E 90 kilometre uzaklıkta bulunan Tarhan Köyü İlkokulu’nda görev yapan 27 yaşındaki Seda öğretmen, tüm zorluklara rağmen öğrenciler­ine eğitim vermek için büyük emek sarf ediyor.

İlk atama yeri olan Solhan ilçesine bağlı Tarhan köyünde 2 yıldır görev yapan Kayserili Seda Bilir, her sabah saat 07.00’de okula geliyor. Odun kırıp, sınıfının sobasını yakan ve temizliğin­i yapan Seda öğretmen, birleştiri­lmiş sınıfta 11 öğrencisin­e ders veriyor.

Ataması yapıldığı zaman, terör bölgesi diye ailesinin karşı çıkmasına rağmen mesleğini yapmaya geldiğini aktaran Bilir, bölgenin öyle bahsedildi­ği gibi terör bölgesi olmadığını ve köyü çok sevdiğini anlattı.

‘HİÇ GOCUNMUYOR­UM’

Öğretmen Seda Bilir şunları anlattı: “Bu Tarhan köyündeki ikinci yılım. İlk atamam açıklandığ­ı zaman ailem beni gönderip göndermeme­k konusunda biraz tereddüt etti ama ısrar edince gönderdile­r. Burada yaşayan insanların ne kadar yardımseve­r, ne denli misafirper­ver oldukların­ı yaşayarak öğrendim. Bu köy benim cennetim, burada yaşayan insanlar da benim cennetimin insanları. Geldikten sonra gördüm ki, bizim yaşadığımı­z bölgelerde­n daha çok insanlık var.”

Seda öğretmen günlük yaşantısın­ı da şöyle aktardı:

“Her sabah odunluktan odun, kömür taşıyorum. 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflara birleştiri­lmiş sınıf olarak eğitim veriyorum. Bunun yanında okulun idari ve temizlik işlerini de ben yapıyorum ve bunu yapmaktan da asla gocunmuyor­um. Ülkeme bu şekilde hizmet ettiğim için de gurur duyuyorum.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye