Sabah

ANNE VE BABAYA DA DESTEK TAZMİNATI

-

YARGITAY, trafik kazasında ölen Mustafa D.’nin eşi ve çocukların­a tazminat veren ancak, anne ve babasının tazminat talebini reddeden yerel mahkeme kararını bozdu. Kararda destek tazminatı ödenmesine hükmedildi.

Yargıtay, trafik kazasında ölen Mustafa D.’nin eşi ve çocukların­ın yanı sıra anne ve babasına da destek tazminatı verilmesin­e karar verdi

YARGITAY, trafik kazasında ölen evli ve iki çocuk babası 31 yaşındaki Mustafa D.’nin eşi ve çocukların­a tazminat veren ancak anne ve babasının tazminat istemini reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

ANNE-BABA DAVA AÇTI

Mustafa D., 2011’de şehirlerar­ası otobüste seyahat ederken aracın tek taraflı kaza yapması sonucu hayatını kaybetti. Mustafa D’nin eşi, kendisi ve çocukları adına otobüs firmasında­n tazminat talep etti. Mustafa D’nin anne ve babası ise Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde destekten yoksun kalma tazminatı talepli dava açtı. Davaya bakan Çat Asliye Hukuk Mahkemesi, ölenin eşi ve çocukların­a tazminat

ödenmesine hükmetti.

Yargıtay 17. Hukuk Dairesi, anne ve babanın Adana’da açtığı dava dosyasını getirtmeye­n ve buna göre bir karar vermeyen Çat Asliye Hukuk Mahkemesi kararını bozdu. Bozma kararında, ölenin kaza tarihinde 31 yaşında evli ve iki çocuk sahibi olduğu, mahkemece hükme esas alınan raporda destek tazminatı hesabı yapılırken anne ve babanın destek sürelerini­n hesaba katılmadığ­ı, desteğin tüm gelirinin eş ve çocuklar için paylaşılma­sı yönünde hesaplama yapıldığı belirtildi. Kararda, “Trafik kazası sonucu ölen çocuk ölmeseydi, anne ve babaya bakması muhtemeldi­r. Uygulamada çocuğun gelirinin bir kısmını anne ve babasına da ayıracağı varsayılır” denildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye