Sabah

KALBİ DÜZELİNCE YAPAY KALPTEN KURTULDU

Yapay kalp takılan hastanın kendi kalbi, 2.5 yıl sonra düzeldi. Bunun üzerine yapay kalp çıkarıldı. Prof. Dr. Ömer Bayezid, “Bu tür olaylar çocuklarda yüzde 1 gerçekleşi­yordu. Bu durum ülkemizde ilk” dedi

- Erdoğan ÖZTÜRK SABAH

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası 51 yaşındaki Ramazan Gülsoy, 2015 başında, kalp yetmezliği şikayeti ile Akdeniz Üniversite­si Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Bayezid’a başvurdu. Yapılan tetkiklerd­e Gülsoy’da son dönem kalp yetmezliği teşhisi konulan Gülsoy, bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayatını kaybetmekl­e tehlikesi ile karşı karşıya kalınca da Prof. Dr. Bayezid tarafından yapay kalp takıldı. Kısa sürede kendisini toparlayan Gülsoy, Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından, “Artık yapay bir kalbin var. Bu nedenle sağlığına daha çok dikkat etmelisin. Kalbini yoracak her türlü olumsuzluk­tan, kanın pıhtılaşma­sını sağlayan yiyecekler­den kaçın. Sakin ve temiz havada yaşa” denilerek taburcu edildi. Doktorunun dediklerin­i harfiyen uygulayan Ramazan Gülsoy’un kendi kalbinin performans­ı son bir yılda kendiliğin­den düzeldi. EKO’su yüzde 20’lerden yüzde 60’lara çıktı. Bu gelişme üzerine Prof. Dr. Ömer Bayezid, 21 Kasım 2017’de Gülsoy’a 2.5 yıl önce taktığı yapay kalbi çıkardı.

KALBİ NORMALE DÖNDÜ

Sağlığına kavuşan evli ve 2 çocuk babası Gülsoy, “Yaz aylarında Toros yaylaların­a çıktım. 2.5 yıl boyunca stresten uçak ve doğa ile iç içe yaşadım. Hiçbir şeye kızmadım, öfkelenmed­im. Beslenmeme de çok dikkat ettim ve hocamın uyarıların­ı harfiyen uyguladım. Yapay kalbi çıkaracakl­arını il duyduğumda inanamadım. Ancak Ömer hocam çıkarınca doğru olduğunu anladım. Bu bir mucize ve yeniden dünyaya gelmiş gibiyim” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Evli ve 2 çocuk babası Ramazan Gülsoy, “Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim” dedi.
Evli ve 2 çocuk babası Ramazan Gülsoy, “Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim” dedi.
 ??  ?? Prof. Dr. Bayezid Prof. Dr. Ömer Bayezid “*ülsoy’un kalbi zaman içinde yeniden toparladı. Bu tür olaylar çocuklarda yüzde 1 gerçekleşi­yordu. Büyüklerde ilk kez oldu. Bu durum ülkemizde ilk kez görüldü” diye konuştu.
Prof. Dr. Bayezid Prof. Dr. Ömer Bayezid “*ülsoy’un kalbi zaman içinde yeniden toparladı. Bu tür olaylar çocuklarda yüzde 1 gerçekleşi­yordu. Büyüklerde ilk kez oldu. Bu durum ülkemizde ilk kez görüldü” diye konuştu.
 ??  ?? Gülsoy’dan çıkarılan kalp aparatı.
Gülsoy’dan çıkarılan kalp aparatı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye