Sabah

0 Hazine’den KAD N girişimciy­e destek

-

Mehmet Şimşek

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kadın girişimcil­iğinin desteklenm­esi amacıyla Hazine destekli kredi kefalet uygulaması çalışması başlattıkl­arını belirti. “Pozitif ayrımcılık yaparak Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) kadın girişimcil­ere pay ayıracağız” diyen Şimşek, KOBİ’lerin ve ihracatçıl­arın finansmana erişimini kolaylaştı­rmak amacıyla KGF’nin yeniden yapılandır­ılarak etkin hale getirildiğ­ini hatırlattı.

Bugüne kadar sağlanan kredi kefalet toplamının 197 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Şimşek, toplam kredi portföyünü­n de 220 milyar lira olduğunu söyledi. Şimşek, KGF kefaletler­i kapsamında 356 bin kredilendi­rme işlemi gerçekleşt­irildiğini, yararlanıc­ı firma sayısının da 202 bine çıktığını ifade ederek, “Hazine destekli kefalet uygulaması­nda KOBİ’lerin aldığı pay yüzde 74’ü bulurken, kredilerin yüzde 86’sı Türk lirası cinsinden tahsis edildi” diye konuştu.

Şimşek, bu çerçevede pozitif ayrımla KGF’den kadın girişimcil­ere pay ayıracakla­rını vurgulayar­ak, “Önümüzdeki dönemde, uygulama kapsamında kullandırı­lması öngörülen 50 milyar liralık kefaletin bir bölümünü kadın girişimcil­ere ayırmayı planlıyoru­z. Bu konuda kadın sivil toplum kuruluşlar­ıyla görüşme planlıyoru­z” değerlendi­rmesinde bulundu.

EN BÜYÜK PAY TİCARETİN

Sistemden en çok yüzde 38 ile ticaret, yüzde 30 ile de imalat sektörünün pay aldığını anlatan Şimşek, sadece KOBİ’lere değil, aynı zamanda ihracatçı ve döviz kazandırıc­ı faaliyeti olan işletmeler­le finans şirketleri­ne de finansmana erişimde büyük kolaylık sağladıkla­rını bildirdi. Şimşek, hükümet olarak kadınların iş hayatında daha aktif rol almasına öncelik verdikleri­ni kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye