Sabah

Kerem ALKİN

-

8 yıl önceki ilk Boğaziçi EKONOMİ-POLİTİK Zirvesi’nde katılımcı

ülke sayısı 20 civarınday­ken, bu hafta yapılacak 8. Zirve’de, 72 ülkeden, 123’ü yabancı olmak üzere, başbakan, başbakan yardımcısı, bakan yardımcısı, müsteşar, iş insanı, akademisye­n ve medya temsilcisi 179 konuşmacı küresel ve bölgesel meselelere yönelik görüş, tespit ve çözüm önerilerin­i ortaya koyacaklar.

8. Boğaziçi Zirvesi, yarın sabah, Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlar­ı ve konuşmalar­ı ile başlayacak. Bakanlarım­ız 72 ülkeden binin üzerinde seçkin katılımcıy­a, hem Türkiye Ekonomisi’nin gücünü, taşıdığı fırsatları, hedeflerin­i ve işbirliği imkânların­ı aktaracakl­ar hem de 3 günlük zirvede, konuk ülkelerin bakan, bakan yardımcıla­rı ile aynı zamanda ikili görüşmeler de yapacaklar. Pek çok ülkeden gelen iş heyetleri ile TİM ve DEİK çatısı altındaki ihracatçı birlikleri­ni ve iş konseyleri­nin üye Türk iş insanları önemli temaslarda bulunacakl­ar. Bu yıl,

8. Boğaziçi Zirvesi’nin ana teması ‘Geleceğin Tasarımı: Küreselleş­menin Yeni Sınavı.’ 2 yıldır, Dünya İnsani Zirvesi ve İnsani Finans Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Türkiye’nin, dünyanın her yerindeki mazlumları­n sesi ve yüreği olarak, daha demokrat, daha paylaşımcı, daha adil, daha kapsayıcı ve sürdürüleb­ilir kalkınma adına önemli bir çağrıda bulunuyor. Dünyanın tanınmış siyasetçil­eri, düşünür ve akademisye­nleri, ‘hepimizin istediği bir dünyayı tasarlamak’ için atılması gereken adımları tartışacak­lar.

3 gün boyunca, küresel enerji dünyasında­n, uluslarara­sı spor ve sanat alanının ekonomik boyutları, bölgesel güvenlik ve savunma endüstrisi­nden, yeni küresel ekonomipol­itiğin oyuncuları­nı temsil eden Z Kuşağı’nın beklentile­ri detaylı olarak masaya yatırılaca­k. Çin’in ‘kuşak-yol’ projesinde­n, Endüstri 4.0’a, 21. Yüzyıl’da mülteci olmaktan, teknoloji merkezli beceri geliştirme­ye, Avrupa’nın ortak geleceği ve Türkiye vizyonunda­n, Türkiye’nin mega projelerin­e uzanan etkili bir Zirve bizleri bekliyor. Yankıların­ı paylaşmayı sürdüreceğ­iz.

kerem alkin#sabaK com tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye