Sabah

Yatırımcı ‘kur’a meydan okudu

- Hazal ATEŞ/A1KARA

HÜKÜMET, yeni yılda büyük bir yatırım hamlesine hazırlanır­ken, yatırımcı “kur terörüne” meydan okudu. İki aydır sürdürülen kur merkezli suni operasyona karşın ekimde 9.3 milyar liralık proje için 659 yatırım teşvik belgesi verildi. Bu yatırımlar yaklaşık 18 bin kişiye istihdam yaratacak. Proje bazlı teşvik sisteminde de 70 milyar liralık çalışma tamamlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yatırımcın­ın Türkiye’ye ilgisinin büyük olduğunu belirterek, proje bazlı teşvik sistemi ile 2018’den önce yatırım hamlesi başlatacak­larını söyledi.

DEV YATIRIM

Bakan Zeybekci, son beş yılda yaklaşık 471 milyar liralık sabit yatırım için 26 bin teşvik belgesi düzenledik­lerini belirterek, yatırımlar­ın tüm hızıyla sürdüğü mesajını verdi. Yılsonunda toplamda yüzde 6’nın üzerinde bir büyüme beklentisi olduğunu anımsatan Zeybekci, ihracat ve yatırımlar­ın buna güçlü bir destek verdiğini söyledi. Teşvik sisteminin az gelişmiş illerin yatırım destekleri­nden daha fazla yararlanma­sına imkân tanıyacak şekilde planladığı­nı anımsatan Zeybekci, petro-kimya, rüzgâr enerjisi, sağlık sektöründe sıfırdan gelen yatırımcıl­ara dikkat çekti.

IRAK’TAN Türkiye’ye yeni petrol boru hattı Bağdat yönetimi, Kerkük petrolleri­nin Ceyhan Limanı’na taşınması için yeni petrol boru hattı inşa etmeye başladıkla­rını duyurdu. Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad, “Fişhabur’a uzanan yeni boru hattı inşaatı için gerekli talimatlar­ı verildi” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye