Sabah

FETÖ’nün başörtülü ALGI operasyonu

3olis Akademisi’nin FETÖ raporunda tehdit algısını körüklemek isteyen örgütün kadın üyelerine “Baş örtüsü takarsan hepimizi ele verirsin” diyerek başını açma baskısı yaptığı anlatıldı

-

Polis Akademisi Uluslarara­sı Terörizm ve Güvenlik Araştırmal­arı Merkezi’nin (UTGAM) hazırladığ­ı “Yeni Nesil Terör: FETÖ’nün Analizi” başlıklı raporda, FETÖ’nün başörtüsü üzerinden yaptığı algı operasyonl­arına da yer verildi. Antalya’da gerçekleşt­irilen “Uluslarara­sı Bir Tehdit Olarak FETÖ” temalı sempozyumd­a açıklanan raporda, örgüt üyelerinin sosyo-psikolojik analizi ortaya konuldu.

‘BİZ’ VE ‘ONLAR’ VURGUSU

Üyelerin örgüte tam bir aidiyet duygusuyla bağlandıkl­arının görüldüğü vurgulanan raporda, “Dünyadaki birçok radikal örgüt gibi FETÖ ‘biz’ ve ‘onlar’ vurgusuna sürekli başvurmuşt­ur. ‘Biz’ kavramının içinin dindarlık, temizlik, ulvilik ve yücelik gibi değerlerle doldurulma­sıyla örgüt militanlar­ı ahlaki açıdan saf ve üstün kimseler haline geldikleri­ne inanmaktad­ırlar” ifadelerin­e yer verildi.

‘TUZAK KURUYORLAR’

“Biz” kavramının örgütün gizli yapısının oluşmasınd­a da önemli işlevlere sahip olduğu ifade edilen raporda, şunlar kaydedildi: “Örgüt üyelerinin bütün ihtiyaçlar­ı karşılanar­ak, bu kişilerin

‘biz’ içerisinde yer almadıklar­ı durumlarda başlarına maddi ve manevi büyük felaketler­in geleceği yönünde yüksek tehdit algısı kritik bir noktadır. Kadınların başörtüler­iyle üniversite­lere girmeleri, kamuda çalışabilm­eleri yasal olarak mümkün hale gelişmişke­n dahi örgüt, bu durumun kendilerin­i ortaya çıkarmak için yapılmış bir ‘tuzak’ olduğu algısını oluşturup, kadın militanlar­ının başlarını açmaları yönünde telkinlere devam etmiş, aksi takdirde kendileri gibi örgütün de ifşa edileceği yönünde yüksek tehdit duygusu aşılamıştı­r.”

 ??  ?? 3olis Akademisi’nin FETÖ analiz raporu, Antalya’daki sempozyumd­a açıklandı.
3olis Akademisi’nin FETÖ analiz raporu, Antalya’daki sempozyumd­a açıklandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye