Sabah

İspat ederse bir dakika durmam

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Adını anmaya tenezzül etmediğim bu zat, müfteri ve yüzsüz. Şahsım ve ailemle ilgili yalanlar söyler. İspat edersen gereğini yaparım. Edemezsen bir müfteri olarak makamında duracak mısın? Bu iftiraya 1.5 milyon liralık dava açtık. Şu

- =e\QeO <$0$1 6$B$+

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarara­sı Mücadele Günü” kapsamında İstanbul Küçükçekme­ce’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

■ SEÇİM YENİLGİSİ: Ana muhalefeti­n başındaki zâtın skandal ifadeleri: “Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyor­sa, erkek hıncını karısından alır.” Böyle çarpık bir zihniyet, yoz bir bakış açısı olabilir mi? Kadına şiddeti meşru gören bir anlayış. Bu mantığa göre, ana muhalefeti­n başındaki zâtın her seçim yenilgisin­den sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyoru­m.

■ CHP’DEKİ KADIN ZİHNİYETİ: Çanakkale’de belediye meclis toplantısı­nda, AK Partili meclis üyemiz konuşma hakkını kullanıyor. Belediye başkanı bayan üyeyi susturmak için sürekli ona şiddet uyguluyor. CHP’nin kadın mensupları belediye başkanını yuhalamala­rı gerekirken alkışlıyor. İşte bu da CHP’deki kadın zihniyetin­in nerede olduğunu gösteriyor. Terör örgütlerin­den vandallara kadar ülkemizin ve milletimiz­in aleyhine kim varsa hepsinin müdafii bu Kemal’dir.

■ MÜFTERİ VE YÜZSÜZ: Bu zat aynı zamanda müfteridir, yüzsüzdür. Eskiden beri şahsım ve ailem hakkında kesinlikle aslı astarı olmayan yalanlar üretir. Her seferinde yalanını yüzüne vurduğumuz halde, sanki hiçbir şey olmamış gibi pişkince çirkefliğe devam eder. Geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünde­n iftiraları sıraladı. Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm, yurt dışına milyonlarc­a dolar para göndermiş. Daha önce de 3 milyar dolarım olduğunu iddia etmişti. Müddei iddiasını ispatla mükellefti­r. Bir şeyi iddia ediyorsan, onu ispatla senin ortaya koyman gerekir.

■ İSPAT ETSİN BIRAKIRIM: Artık ismini bile anmaya tenezzül etmediğim bu zâta soruyorum. Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkar milletin önüne hemen ben gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile. Azıcık onuru, şerefi, haysiyeti olan, yüreğinde kızarma hissi olan biri, bu sözler karşısında ifade ettiğim iki yoldan birini seçer. Tayyip Erdoğan’ın yurtdışınd­a 1 kuruş parası varsa, herhangi bir bankada, bunu ispat ettiği anda Cumhurbaşk­anlığı makamında bir dakika durmayacağ­ımın garantisin­i veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bana taahhüdünü versin. Hodri meydan.

■ MİLYONER OLACAĞIZ: Dünyada arsız bir insana laf anlatmak kadar zor bir iş olmadığını bu zât sayesinde öğrendik. Bunların seviyesine inmeyeceği­z, hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Manevi tazminat davasını, 1.5 milyon lira talep ediyoruz açtık. Şu ana kadar bu zâtın iddia ettiği gibi, milyoner olamadık belki ama bu zattan aldığımız tazminatla­r sayesinde heralde olacağız. Cevap vermedikçe sanıyorlar ki, korkuttuk, iftiralar iz tutuyor, sanıyorlar ki doğru yoldayız. Cevapların­ı vermedikçe bu tür iftiraları çıtayı sürekli yükseltere­k devam ettirecekl­erini biliyoruz. Bu zâtı kadınlara havale ediyorum. Bu tür asalaklara hak ettikleri cevabı vereceğiz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye